Orkide Cicegi Nasil Yetisir?

Orkide Cicegi Nasil Yetisir?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Orkide, bol suya ihtiyaç duyar ancak sulamalar arasında biraz kurumaya bırakılmalıdır. Genel olarak 4 – 7 günde bir sulamak gerekse de bu kesin bir kural değildir.

Orkide yeni çiçek dalı nasıl çıkar?

Saptaki son çiçek solduğu anda, küçük bir kalınlaşma olarak görülebilen bir gözün hemen üstünden çekimi temiz makasla kesin. Yaklaşık üç ay sonra, bu uyku halindeki tomurcuktan genellikle yeni bir çiçek salkımı filizlenir.

Orkide çiçeği nereyi sever?

Doğrudan ışık almayan; fakat aydınlık ve bol ışıklı mekanları sever orkideler. Işık, direkt olarak bitkiye değil, farklı bir noktadan bitkinin üzerine yansımalıdır. En ideal nokta sabah ve akşam güneşini alan pencere kenarlarıdır.

Orkide çiçek açtırmak için ne yapmalı?

Orkidenin bulunduğu ortamda nem oranı %40’ın altına inmemeli ve nem oranı %70’i geçmemelidir. Orkideniz soğukta kalırsa çiçek açmayacaktır, geceleri 10 derecenin altında sıcaklığa maruz kalmamalı gündüz ise 26 dereceyi geçmemesinde fayda vardır. Işık görmeyen orkideniz hiç bir zaman çiçek açmayacaktır!

Orkide çiçeği hangi saksıda yetişir?

Orkide için 10-12 cm civarında ufak saksılar uygundur. Saksılarını daha çok şeffaf tercih etmeli ve bu sayede köklerinin ışık almasını sağlamalısınız. Orkide saksının mutlaka direnaj delklerine sahip olması gerekir. Kökler uzun süre suyun içinde kaldığı takdirde çürümeye ve bitkinin ölümüne neden olur.

You might be interested:  Acemi Anneler Deki Yasemin Kim?

Orkide yeni dal çıkarır mı?

Orkidenin kökten yavru vermesi nadir görülür ama eğer yeni yapraklar çıkardığı orta kısım bozulursa, o zaman kökten birden çok yavru oluşturur.

Orkideye vazelin surmek ne ise yarar?

Vazelin orkideyi besleyerek daha hızlı çiçek açmasını sağlar. Bunun yanında bu yöntemde toprağınızın temiz olması da gerekmektedir. taze toprak konduktan sonra işlemin yapılması daha hızlı sonuç verir.

Orkide evde nereye konur?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması aynı zamanda direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Orkideler evin doğu cephesine bakan kısımlarda daha iyi büyürler. Güney ya da batı cephesinde büyütülecek ise bir perde ile korunmaları gerekir.

Orkide nasıl bir ortamda olmalı?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Doğu cepheye bakan yerlerde daha iyi büyürler. Güney ya da batı cephede de büyüyebilirler ancak bir perde ile korunmaları sağlıklı olur.

Orkideler sıcağı mı sever soğuğu mu?

Orkideler için direk gün ışığı yapraklarının yanması ve zamanla bitkinin kuruması anlamına gelir. Orkideler sıcağı sevmezler nedeni ise orkidelerin nemi sevmesi. Mutfak ya da banyo gibi nemli ortamda çok kolay ve hızlı büyürler.

Orkide çiçek coşturan nasıl kullanılır?

Kullanım Biçimi: Bitkilerinizin sağlıklı ve hızlı büyümesi, dayanıklı olması, bol ve canlı yapraklara sahip olması için, her sulamada 1 litre sulama suyuna 1 kapak Çiçek coşturan katarak, bitkilerinizi sulayınız.

Orkideler hangi ayda çiçek açar?

Tohumdan ekilen orkidelerin çiçek vermesi uzun yıllar sürebilir. Kimi zaman 5 yıl kadar bile sürebilmektedir. Phalaenopsis orkideleri olgunlaştıkları zaman yılda 2 ya da 3 kez çiçek açabilirler. Bu orkide türü ağırlıklı olarak ilkbahar veya sonbaharda çiçek açmaktadır.

You might be interested:  Papatya Çayıyla Saç Rengi Nasıl Açılır?

Orkidenin kök vermesi için ne yapmalı?

Tüm kökler çürüdü

37-40 derece sıcaklıkta 4.5 litre su için yaklaşık 1 yemek kaşığı uyarıcı alın. Islatma çözeltisine gübreler eklenmez, bu nedenle bitkiden su çekerler. Orkideyi hazırlanan sıvıda yaklaşık bir saat veya daha fazla bekletin.

Orkide Porselen saksıda olur mu?

Seramik saksılar genelde göze hitap ettikleri nedeniyle kullanılmaktadır. Canlı ve parlak renkleri ve kaliteli duruşlarıyla orkide saksısı olarak alınmakta ve kullanılmaktadır.

Orkide için şeffaf saksı şart mı?

Orkidenin bulunduğu saksı, fazla suyun atılabilmesi için delikli olmalı. Hatta bu drenaj delikleri diğer bitki saksılarının aksine sadece tabanda değil yanlarda da olursa daha iyi olur. Ayrıca söz konusu çiçekler orkide olduğu zaman şeffaf saksılar da tercih edebilirsiniz. Küçük boyuttaki saksılar yeterli olacaktır.

Saksı dibine ne konur?

Çiçek saksılarının dibine topraktan önce bir parça sünger koyarak drenaj sağlayabilir ve toprağın hava alarak çiçekleriniz daha sağlıklı büyümesini sağlayabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector