Orkide Tohumu Nasıl?
Orkide üretimi için yöntemlerden biri tohum ile üretimdir. Orkide, tohumu en küçük olan bitkisidir. Bir aspirin ağırlığında tohum ile yüz bir orkide üretebilirsiniz.
Contents
- 1 Orkide tohum verir mi?
- 2 Küsen orkide nasıl canlandırılır?
- 3 Orkide tohumu ne zaman olgunlaşır?
- 4 Orkide ağacı tohumu nasıl ekilir?
- 5 Orkide çoğalır mı?
- 6 Orkide doğada nasıl yetişir?
- 7 Orkide çiçeği sıcağı sever mi?
- 8 Orkide nerede nasıl yetişir?
- 9 Orkide suyu sever mi?
- 10 Orkide çiçeği ne zaman çiçek açar?
- 11 Kökleri kuruyan orkide nasil Kurtarilir?
- 12 Yaprakları kopan orkide nasıl canlanır?
- 13 Orkideye neden tarçın dökülür?
- 14 Orkide kac gunde Koklenir?
- 15 Orkide toprağı evde nasıl yapılır?
- 16 Orkide güneş almalı mı?
- 17 Orkide ağacı nasıl yetiştirilir?
- 18 Orkide ağacı nasıl çoğaltılır?
- 19 Orkide saksı değişimi ne zaman yapılır?
Orkide tohum verir mi?
Doğal koşulların altında orkide tohumla birlikte çoğalma gösterir. Rüzgar tohum tozunu taşır, bu tohumlar ağaç kabuğuna düştükten sonra ağaçların yapraklarıyla birlikte filizlenmeye durur. Orkide tohumunun tam anlamıyla olgunlaşması 2,5 ila 3 ay arasında değişir.
Küsen orkide nasıl canlandırılır?
Temiz sprey şişenizin içine 1 su bardağı suyu aktarın. üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını ilave edin. Aspirini ise güzelce ezip toz haline getirdikten sonra bu karışıma ilave edin. Sprey şişenin ağzını kapatıp çalkalayarak tüm malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın.
Orkide tohumu ne zaman olgunlaşır?
Kutu kuruduktan sonra olgunlaşan tohumlar kullanılır. Orkide tohumu genel olarak 2,5 ve 3 ay arasında olgunlaşacaktır.
Orkide ağacı tohumu nasıl ekilir?
Kolay. 24 saat taze oda sıcaklığında suda beklettiğiniz tohumları nemli tof dolu saksılara tohumun 3 katı derine ekin ve sulayın.
Orkide çoğalır mı?
Orkide çoğaltma için birkaç yöntem denenebilir. En çok kullanılan 3 yöntem ise çelikle, keiki ile ve ayırma yöntemi ile çoğaltmadır.
Orkide doğada nasıl yetişir?
Bu çiçek ılıman iklimleri seviyor. Hafif serin olan bir rüzgar bile orkidenin yetişmesini önleyen bir unsura dönüşebiliyor. Orkidenin en kolay yetiştiği ya da iklimini en çok sevdiği yer ise Tanzanya oluyor. Bu bölgede orkide yetiştiriciliği adeta bir tarım şekline dönüşmüş durumda.
Orkide çiçeği sıcağı sever mi?
Doğrudan ışık almayan; fakat aydınlık ve bol ışıklı mekanları sever orkideler. Işık, direkt olarak bitkiye değil, farklı bir noktadan bitkinin üzerine yansımalıdır.
Orkide nerede nasıl yetişir?
Orkide Nerede Yetişir? Genel olarak çok tercih edilen ve muhteşem görsele sahip olan orkide, dünya üzerinde farklı coğrafyalar içinde genellikle Orta Asya ülkeleri ve Afrika da yetiştirilmektedir. Genellikle ılıman mevsimleri sevdiğinden Tanzanya’da sıkça görülmektedir.
Orkide suyu sever mi?
Orkide çiçeklerinin kökü nemli olmayı sevmez bu nedenle haftada 2-3 kez sulama yapmak yeterli olabilir. Bunun dışında ise haftada 1 kez yapraklarına su sıkabilirsiniz.
Orkide çiçeği ne zaman çiçek açar?
Orkideler çiçek döktükten sonra doğru bir şekilde bakılırsa; 8-12 hafta sonra çiçek açacaktır. Ayrıca bu yenilenmiş orkideler eskisinden daha güzel çiçek açacaktır.
Kökleri kuruyan orkide nasil Kurtarilir?
Hastalıklı bir orkidenin köklerini her gün suda bekletin. Pencereye suyla bir kap ve bir orkide koyun. Prosedür için en uygun sıcaklık 20 santigrat derecedir. Her sabah bir saksının içine su dökün, böylece yalnızca orkidenin köksapını (köksap) kaplayın.
Yaprakları kopan orkide nasıl canlanır?
Orkideler sadece yaprakları ile değil kökleri ile de fotosentez yaparlar. Dolayısıyla yaprakları dökülse de orkideler kökleri sağlıklıysa fotosenteze devam edebilir ve yeterince iyi durumdaysa yeni yaprak çıkarabilir. Yapraksız orkidenin yeni yaprak çıkarması için ışığı, besinleri, suyu kökleriyle alması gerekir.
Orkideye neden tarçın dökülür?
Bunun için tek yapmanız gerekense toz tarçını alıp yapraklardaki hasarlı kısımlara dökmek. Çünkü tarçın hem antiseptik hem de antiparazitik etkiler gösteriyor, bu iki özellik de bitkilerde meydana gelebilecek hastalık kaynaklı çürümelerin önüne geçiyor.
Orkide kac gunde Koklenir?
Ekilen orkide tohumunun çimlenmesi farklılık gösterir. Farklı çeşitlerin ortaya çıkması süreci ile beraber ilk filizler 4 ila 6 hafta sonra oluşur. Burada önemli olan tohumların çimlenmesinde olması gereken sıcaklık seviyesidir.
Orkide toprağı evde nasıl yapılır?
Orkide çiçeğinin toprağına; odun kömürü kırıntıları, sphagnum yosunu, perlit, pomza, eğrelti otu, ağaç kabuğu gibi malzemeler kullanılır. Bunların yanı sıra Hindistan cevizi lifleri, ezilmiş şişe mantarı, köpük de yer alır. Bu toprağı hazırlatabileceğiniz gibi, kendiniz de evinizde hazırlayabilirsiniz.
Orkide güneş almalı mı?
Orkidenizi de saksınızı da aldıktan sonra, orkideyi yerleştireceğiniz odanın havadar ve ışık alan yapıda olması gerekmektedir. orkide direkt olarak gün ışığına maruz kalmayı sevmez. Bu nedenle gün ışığı alan bir yerde, ancak gölgede muhafaza etmeniz, bitki için en doğrusu olacaktır.
Orkide ağacı nasıl yetiştirilir?
Bir orkidenin çiçeklenmesini desteklemek adına düzenli olarak gübrelenmesi önerilir. Toprağın beslenebilmesi adına sıvı gübre ve besin kullanılabilir. Orkideler yarı güneş gören alanlarda yetişebilir. Çok güneş gören bir alanda yetişmeyen orkide ağacı hiç güneş almayan bir alanda ise çiçek açmayacaktır.
Orkide ağacı nasıl çoğaltılır?
Orkide ağacı fidanı üretimi
Ayrıca basit daldırma yöntemi de uygundur (ilkbaharda başlatın, geçecek yıl kış sonu ayırın). Tohumla çoğaltılmasına gelince: Tohumlar biraz kış üşümesi istiyor. Zaten kuru saklamaya gelmezler. Hemen ekmelisiniz.
Orkide saksı değişimi ne zaman yapılır?
Bir orkidenin ideal saksı ve toprak değişimi çiçek açtıktan sonraki zamandır. Çiçeklerin açması ve yeni büyümeye başlamasının ardından toprak değişimi yapılabilir. Fakat bu durum her gerçekleştiği zaman yapılmamalıdır. Genellikle 18 ay ile 24 ay arasında toprak değişimi yapılabilir.