Orkide Ne Zaman Budanır?
Orkide budamak için en ideal mevsim sonbahar aylarıdır. Sürekli budanmaya ihtiyaç duymayan orkidenin senede bir defa budanması yeterlidir. Eylül ayından kasım ayının sonuna kadar budama işlemi yapılabilmektedir.
Eylül ve kasım ayı, orkide budama işlemi için uygundur. Gövdeye zarar vermeden kuru yaprakların çıkarılması gereklidir.
Contents
- 1 Orkidenin Dali ne zaman kesilir?
- 2 Orkide çiçek döktükten sonra ne zaman çiçek açar?
- 3 Orkidenin yeni dal vermesi için ne yapmalı?
- 4 Orkidenin kuruyan çiçek sapı ne zaman kesilir?
- 5 Orkidenin sararan dalı kesilir mı?
- 6 Dali kurumuş orkide nasıl canlandırılır?
- 7 Orkide çiçeği yılda kaç kez açar?
- 8 Kırılan orkide dalina ne yapılmalı?
- 9 Orkide yaprak döktükten sonra ne yapmalı?
- 10 Orkideye vazelin surmek ne ise yarar?
- 11 Orkide kaç gün karanlıkta kalmalı?
- 12 Orkide çiçeğine şekerli su verilir mi?
- 13 Çiçeğin kuruyan dalları kesilir mi?
- 14 Kuruyan orkide dalı canlanır mi?
- 15 Orkide çiçeği kuruyunca ne yapılır?
Orkidenin Dali ne zaman kesilir?
Orkideler genellikle ölü kısımların çıkarılması, şekil verilme ve yeniden çiçeklendirme amacıyla budanır. Orkideleri sık budamaya gerek yoktur. Budama işlemi eylül kasım ayları arasında yapılmalıdır.
Orkide çiçek döktükten sonra ne zaman çiçek açar?
ORKİDE ÇİÇEKLERİNİ DÖKTÜKTEN SONRA TEKRAR NE ZAMAN ÇİÇEK AÇAR? Orkideler çiçek döktükten sonra doğru bir şekilde bakılırsa; 8-12 hafta sonra çiçek açacaktır. Ayrıca bu yenilenmiş orkideler eskisinden daha güzel çiçek açacaktır.
Orkidenin yeni dal vermesi için ne yapmalı?
Orkidenin yeni dal vermesi için su çok önemli
Yeşillerse su vermeyin – gümüşi görünene kadar bekleyin. Suyun tencerenin dibinden dışarı akmasına izin verin – bitkinin suda durmasına izin vermeyin. Orkideler parlak ancak dolaylı ışığı sever – çok fazla doğrudan güneş ışığı yaprakları kavurur.
Orkidenin kuruyan çiçek sapı ne zaman kesilir?
Yeniden çiçeklendirme için çiçeklenme döneminin sonunda çiçek sapı yeşilken yaklaşık olarak çiçek sapının ortasından veya aşağıdan yukarı çiçek gözleri sayıldığında 3. gözün 2-3 cm üstünden çiçek sapı kesilmelidir. Çiçek sapı kahverengileşmiş ve tamamen kurumuşsa çiçek gövdesine yakın yerden kesip çıkarılmalıdır.
Orkidenin sararan dalı kesilir mı?
Öncelikle sararan orkide yapraklarını hemen kesip atmayın. Belki zamanla kendi düşer ve siz de bitkiye zarar vermemiş olursunuz. Ya da sararma geri döndürülebilir bir durumdadır. Bu sebeple sararan orkide yaprağını ellemeyin.
Dali kurumuş orkide nasıl canlandırılır?
Yöntem 1 / 2:
Orkidenin tekrar büyümesi için sapının ya da dalının yaklaşık 2,5 cm’lik kısmını bırak. İpucu: Orkideyi daha hızlı çiçek açmaya teşvik etmek için orkide sapını, dal üzerindeki bir düğümün (veya boğumun) yaklaşık 0,65 cm yukarısından kes. Kökler alttan çıkmaya başladığında orkideyi yeni bir saksıya taşı.
Orkide çiçeği yılda kaç kez açar?
Orkide bitkileri normal şartlarda bir yılda iki kez çiçeklenirler. Bazı orkide çeşitleri bakıma göre dört kez de çiçeklenebilir. Orkidelerin çiçek açması için mevsim farkından ziyade çiçeğin yaşam koşulları önemlidir.
Kırılan orkide dalina ne yapılmalı?
Orkide Phalanopsis
- Kırılan yeri hemen bez yara bandıyla tam birbirine değecek şekilde üstüste getirip bantlayın
- her gün bez yara bandın tam üzerine içme suyu dolu spreyle su püskürtün dalı daima nemli kalmalı
- Bir hafta boyunca hergün bantı ıslatın daha sonra 3 günde bir yeterli.
Orkide yaprak döktükten sonra ne yapmalı?
Orkideler sadece yaprakları ile değil kökleri ile de fotosentez yaparlar. Dolayısıyla yaprakları dökülse de orkideler kökleri sağlıklıysa fotosenteze devam edebilir ve yeterince iyi durumdaysa yeni yaprak çıkarabilir. Yapraksız orkidenin yeni yaprak çıkarması için ışığı, besinleri, suyu kökleriyle alması gerekir.
Orkideye vazelin surmek ne ise yarar?
Vazelin orkideyi besleyerek daha hızlı çiçek açmasını sağlar. Bunun yanında bu yöntemde toprağınızın temiz olması da gerekmektedir. taze toprak konduktan sonra işlemin yapılması daha hızlı sonuç verir.
Orkide kaç gün karanlıkta kalmalı?
Orkideyi karanlıkta 3 gün bekletiyoruz.
Eğer sulamamız gerekiyorsa sulama işlemini yapıyoruz. Bu işleme orkide cezalandırma da denilmektedir.
Orkide çiçeğine şekerli su verilir mi?
Kesme orkide bakımı
– Vazoda klorsuz su kullanılmalıdır, – Çiçek saplarında açmamış tomurcuk varsa vazo suyuna bir çay kaşığı veya bir kesme şeker atılmalı ve birkaç damla limon suyu damlatılmalıdır.
Çiçeğin kuruyan dalları kesilir mi?
İyice sarardıktan sonra kurumaya ya da çürümeye yüz tutmuş yaprakları da vakit geçirmeden kesmelisiniz. Yalnız, tam dipten kesmeyin. Kalan kısım nasılsa birkaç gün içinde düşecektir. Veya yavaş yavaş kurur.
Kuruyan orkide dalı canlanır mi?
Orkide sapınız yeşil olduğu müddetçe hala canlı demektir. Ancak sap kurumaya başlayıp kahverengini aldığında artık çiçekte kalmasının bir yararı olmayacaktır.
Orkide çiçeği kuruyunca ne yapılır?
Temiz sprey şişenizin içine 1 su bardağı suyu aktarın. üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını ilave edin. Aspirini ise güzelce ezip toz haline getirdikten sonra bu karışıma ilave edin. Sprey şişenin ağzını kapatıp çalkalayarak tüm malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın.