Soru: Menekşe Ne Zaman Çiçek Açar?
Menekşeler yerini sevdiğinde ve sulaması yeterli olduğunda mevsimi geldiğinde kendiliğinden çiçek açan bitkilerdir. Gün kısaldıkça çiçeklenme durumları azalır, günler uzadıkça ise çiçeklenmesi artar. Menekşe bu nedenle bahar aylarında çiçek açmaya başlar. Yaz aylarına kadar devam edebilir.9 jul. 2021
Contents
- 1 Menekşe hangi ayda çiçek açar?
- 2 Menekşe her mevsim çiçek açar mı?
- 3 Menekşe kışın çiçek açar mı?
- 4 Menekşem çiçek açmıyor neden?
- 5 Menekşeler nasıl canlanır?
- 6 Evde Menekşe Bakımı Nasıl olur?
- 7 Menekşe çiçeği ne kadar su verilir?
- 8 Menekşe Solunca ne yapmalı?
- 9 Menekşe çiçeği suyu sever mi?
- 10 Menekşenin toprağı hangi ayda değiştirilir?
- 11 Menekşe çiçeğinin yaprakları neden sararır?
- 12 Çiçekleri coşturmak için ne yapmalı?
- 13 Menekşe yaprağı kaç günde çimlenir?
- 14 Menekşe çiçeğinin özellikleri nelerdir?
Menekşe hangi ayda çiçek açar?
Çok bol çiçek açar, tüm bahar ve yaz döneminde çiçek açtığı görülebilir.
Menekşe her mevsim çiçek açar mı?
Mor menekşe hercai adını da alır. Kokusu harika olan bu bitki, bahar aylarında, hercai olan bitki ise yaz aylarında çok güzel mor renkli çiçekler açan bir veya çok yıllık bitkilerdir. Nemli bölgeleri ve ışık gören yerleri sever, çokça çiçek açarlar. Özellikle kuzey yarım kürede sıkça yetiştirilebilir.
Menekşe kışın çiçek açar mı?
İşte size kış aylarında, Şubat’tan Temmuz ayına kadar açacak bir çiçek; menekşe! İster eve, ister bahçeye…
Menekşem çiçek açmıyor neden?
v Menekşelerdeki çicek noksanlığı;ısı,ışık,sıcaklık,sulama ve saksı gibi faktörlerin yetersiz,eksik olmasından kaynaklanır ve bunun neticesinde bitkide yeterli çicek olmaz veya hiç çicek vermeyebilir. v Menekşeler yaşlandıkça az çicek vermeye başlar.
Menekşeler nasıl canlanır?
Menekşenin dallarını ve çiçeklerini tamamen kurumadan kopartmayın. Kökü hava alacak şekilde eski yaprakları kopartın. Kopardığınız yeşil yaprakları küçük saksılara dikin, bir kaç hafta sonra yeni menekşelere sahip olacaksınız.
Evde Menekşe Bakımı Nasıl olur?
Çünkü menekşe toprağı hafif olmalı, nem tutmalı, köklere bol oksijen sağlamalıdır. Nemli ve yoğunluğu düşük topraklarda yaşamayı seven bu bitki için torflu toprak hazırlamalısınız. Menekşeler aydınlık ortamları sever ancak dik gelen güneş ışınları onlara göre değildir. Perde arkasından gelen ışık onlar için idealdir.
Menekşe çiçeği ne kadar su verilir?
Menekşeler, 2-3 gün arayla sulanmalıdır.
Menekşe Solunca ne yapmalı?
Solan menekşeyi kurtarabilmek için öncelikle sağlıklı bir sulama rutini oluşturmanız gerekli. Bitkiye nem sağlamak için az miktarda suyu saksı tabağında bırakabilirsiniz. Yeniden sulamadan önce köklerin etrafındaki toprağın tamamen kurumasına izin vermek çiçek açmaya teşvik eder.
Menekşe çiçeği suyu sever mi?
Menekşe çiçeğinin sulanması adına oda sıcaklığındaki klorsuz suyun kullanılması idealdir. Sulama düzeni hakkında çok hassas olan menekşe çiçeği, her zaman aynı oranda suya ihtiyaç duyar.
Menekşenin toprağı hangi ayda değiştirilir?
Saksı değişimi için en uygun zaman genellikle ilkbahardır.
Menekşe çiçeğinin yaprakları neden sararır?
Menekşe sarı yaprakların neden potasyum ve azot eksikliği olabilir. Aynı sonuç, eğer toprak asitliği kaybettiyse, alkali ortamdaki elementler çözünebilir bir forma girmez. Durumu düzeltmenin en iyi yolu, bir çiçeğin toprağın değiştirilmesi veya hafif asidik suların sulanması ile nakledilmesi olabilir.
Çiçekleri coşturmak için ne yapmalı?
Çiçek coşturan kuru maya ile de yapılabilir. Kuru maya hemen her evde bulunan bir malzemedir. Evde olmasa bile uygun fiyatıyla marketlerden kolaylıkla temin edilebilir. Hamur işlerinin olmazsa olmazı kuru maya, bitki ve çiçeklerin kısa süre içerisinde canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.
Menekşe yaprağı kaç günde çimlenir?
Bir şişeyi oda sıcaklığındaki suyla doldurun. Burada dikkat edilmesi gereken menekşe yapraklarının suyun içinde kalmamasıdır. Şişeye yerleştirdiğiniz yapraklarınızı doğrudan güneş almayan ışıklı ve sıcak bir yere alın. 2-4 hafta sonra menekşe köklerinin oluş göreceksiniz.
Menekşe çiçeğinin özellikleri nelerdir?
Menekşenin özellikleri nelerdir?
- Genellikle uzun ömürlü bitkilerdir.
- Menekşe çiçeğinin yaprakları kalp şekline benzer ancak oldukça düzensizdir.
- Menekşenin çiçeği ise asimetrik bir görünüm içindedir.
- Çiçeği rengi ise isminden de anlaşıldığı üzere menekşe rengindedir.
- Bahar ve yaz aylarında çiçek açmaktadır.