Sıkça Sorulan Sorular: Orkideye Nasıl Çiçek Açtırılır?
Contents
- 1 Orkide bakımı nasıl çiçek açar?
- 2 Orkide çiçeği ne zaman çiçek açar?
- 3 Orkide çiçeği nasıl canlandırılır?
- 4 Çiçek açmayan Orkide nasıl Açtırılır?
- 5 Yapraksız Orkide yaşar mı?
- 6 Orkide çiçeği ne kadar dayanır?
- 7 Orkide senede kaç defa çiçek açar?
- 8 Orkide evde nerede durmalı?
- 9 Orkide Budandıktan sonra ne yapılmalı?
- 10 Ölmek üzere olan orkide nasıl canlandırılır?
- 11 Kurumuş Orkide canlanır mı?
- 12 Orkide çiçeği neden çiçeklerini döker?
- 13 Orkide Vitamini nasıl yapılır?
- 14 Orkide çiçek coşturan nasıl kullanılır?
- 15 Orkidenin sararan dalı kesilir mi?
Orkide bakımı nasıl çiçek açar?
Orkide nasıl çiçek açtırılır diyorsanız öncelikle çiçeğinizin bulunduğu ortamı kontrol etmeniz gerekiyor.
- Orkidenin havasız kalmaması gerekiyor, çiçeğinizin en az bizim kadar temiz havaya ihtiyacı olduğunu unutmamalısınız.
- Orkidenin bulunduğu ortamda nem oranı %40’ın altına inmemeli ve nem oranı %70’i geçmemelidir.
Orkide çiçeği ne zaman çiçek açar?
Phalaenopsis orkidelerinin, 2 ile 6 ay arası süren çiçek açma süreleri vardır. Phalaenopsis orkideleri olgunlaştıkları zaman yılda 2 ya da 3 kez çiçek açabilirler.
Orkide çiçeği nasıl canlandırılır?
Temiz sprey şişenizin içine 1 su bardağı suyu aktarın. üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını ilave edin. Aspirini ise güzelce ezip toz haline getirdikten sonra bu karışıma ilave edin. Sprey şişenin ağzını kapatıp çalkalayarak tüm malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın.
Çiçek açmayan Orkide nasıl Açtırılır?
Açmayan Orkideye Çiçek Açtırma Metodu Öncelikle orkideyi bulunduğu ortamdan alıyoruz ve bir dolabın içerisine koyarak dolabın kapağını kapatıyoruz. Orkideyi karanlıkta 3 gün bekletiyoruz. Orkidemiz uygun ışık, hava ve besinden uzaklaşıyor.
Yapraksız Orkide yaşar mı?
Yapraksız orkideler ölecek diye bir kaide yok ama yaşama şansı da epey düşük. Orkideler sadece yaprakları ile değil kökleri ile de fotosentez yaparlar. Dolayısıyla yaprakları dökülse de orkideler kökleri sağlıklıysa fotosenteze devam edebilir ve yeterince iyi durumdaysa yeni yaprak çıkarabilir.
Orkide çiçeği ne kadar dayanır?
Temiz, oda sıcaklığında ve bir su bardağı ölçüsündeki su, orkide için idealdir. Yine haftada bir veya iki kez orkidenin yapraklarına su püskürtmek de çiçeğin nem ihtiyacını karşılamasına yardımcı olur. Orkidenin ömrü, normal şartlar altında üç ya da dört aydır.
Orkide senede kaç defa çiçek açar?
Orkide bitkileri normal şartlarda bir yılda iki kez çiçeklenirler. Bazı orkide çeşitleri bakıma göre dört kez de çiçeklenebilir. Orkidelerin çiçek açması için mevsim farkından ziyade çiçeğin yaşam koşulları önemlidir.
Orkide evde nerede durmalı?
Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması aynı zamanda direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Orkideler evin doğu cephesine bakan kısımlarda daha iyi büyürler. Güney ya da batı cephesinde büyütülecek ise bir perde ile korunmaları gerekir.
Orkide Budandıktan sonra ne yapılmalı?
Budama işleminde ölü yapraklar temizlenir. Eylül ve kasım ayı, orkide budama işlemi için uygundur. Gövdeye zarar vermeden kuru yaprakların çıkarılması gereklidir. Budama işleminden sonra köklere tarçın veya kömür tozu ilave ederseniz, bakterilerden korumuş olursunuz.
Ölmek üzere olan orkide nasıl canlandırılır?
Orkidenin kalan köklerinin etrafına sünger bağlayın. Ağaç kökü yosunlarını da (yosunları ormanda bulabilirsiniz) süngerin üzerine sardıktan sonra orkidenizi içine bir miktar toprak koyduğunuz saksının içine yerleştirin. Tam olarak saksının içine oturmamış olan orkidenizin etrafına biraz daha orkide toprağından dökün.
Kurumuş Orkide canlanır mı?
Çiçeklerinin düşmesi orkidenin öldüğü anlamına gelmez. Bu, sadece orkideye ait hayat döngüsünün yavaşladığı bir evredir ve orkide muhtemelen tekrar çiçek açacaktır. Bir orkideyi budayarak ve saksısını değiştirerek tekrar açmasını sağlayabilirsin.
Orkide çiçeği neden çiçeklerini döker?
Çok fazla yada az ışık altında orkidemiz doğru fotosentez yapamaz ve bunun sonucu olarak da orkide çiçekleri dökülebilir. Yani; doğru toprak, orkideye uygun bir saksı, doğru bir sulama, doğru ışık ve besinler ama yine de orkidemizin çiçekleri döküldü ve tekrar çıkmıyor. Bu gibi durumlar da yaşanabiliyor.
Orkide Vitamini nasıl yapılır?
Pekmez, orkidelerinize potasyum artışı sağlar. Bir çay kaşığı pekmezi bir litre veya 2 suya karıştırın ve orkidelerinizi sularken kullanın. Meşe yaprakları ve çay poşetleri. Bunların her ikisi de nitrojen bakımından yüksektir, orkide büyümesini artırmak için doğal gübre olarak kullanılabilir.
Orkide çiçek coşturan nasıl kullanılır?
Kullanım Biçimi: Bitkilerinizin sağlıklı ve hızlı büyümesi, dayanıklı olması, bol ve canlı yapraklara sahip olması için, her sulamada 1 litre sulama suyuna 1 kapak Çiçek coşturan katarak, bitkilerinizi sulayınız.
Orkidenin sararan dalı kesilir mi?
Orkidelerin yaprakları ve dalları sararsa da, kökleri sararmadığı sürece her zaman açabilir. Unutmayın düzenli bakılan, aşırı sıcak ve güneş ışığına maruz bırakılmayan orkideler yaprak dökmez veya sararma yapmaz. Orkidem çiçeklerini döktü, ölüyor mu? Orkideler çiçeklerini döktükten sonra, dalı kurumadan kesilmemelidir.