Sıkça Sorulan Sorular: Orkidenin Çiçek Açması Için Ne Yapmalıyız?
Contents
- 1 Orkidenin çiçek açması için ne yapmalıyım?
- 2 Orkideler yılda kaç kez çiçek açar?
- 3 Orkide çiçekleri neden dökülür?
- 4 Orkide Vitamini nasıl yapılır?
- 5 Orkidenin yeni yaprak vermesi için ne yapmalı?
- 6 Orkide çiçeği ne kadar dayanır?
- 7 Orkide saksısı şeffaf olmak zorunda mı?
- 8 Orkide kaç gün karanlıkta kalmalı?
- 9 Orkide çiçek coşturan nasıl kullanılır?
- 10 Orkidemin kökleri çürüdü ne yapmam gerekiyor?
- 11 Orkideye sarımsak nasıl verilir?
- 12 Evde orkide bakımı nasıl yapılır?
- 13 Orkideye bitki besini nasıl verilir?
- 14 Orkide bitki besini ne zaman verilir?
- 15 Çiçekleri coşturmak için ne yapmalı?
Orkidenin çiçek açması için ne yapmalıyım?
Orkidenin bulunduğu ortamda nem oranı %40’ın altına inmemeli ve nem oranı %70’i geçmemelidir. Orkideniz soğukta kalırsa çiçek açmayacaktır, geceleri 10 derecenin altında sıcaklığa maruz kalmamalı gündüz ise 26 dereceyi geçmemesinde fayda vardır. Işık görmeyen orkideniz hiç bir zaman çiçek açmayacaktır!
Orkideler yılda kaç kez çiçek açar?
Phalaenopsis orkidelerinin, 2 ile 6 ay arası süren çiçek açma süreleri vardır. Phalaenopsis orkideleri olgunlaştıkları zaman yılda 2 ya da 3 kez çiçek açabilirler. Bu orkide türü ağırlıklı olarak ilkbahar veya sonbaharda çiçek açmaktadır.
Orkide çiçekleri neden dökülür?
Eğer orkidenizi normal saksı çiçekleriniz gibi suluyorsanız; orkideniz zaman içerisinde çürüyebilir, yaprakları ve çiçekleri dökülebilir ve hatta orkideniz bir daha çiçek açmamak üzere ölebilir. Çok fazla yada az ışık altında orkidemiz doğru fotosentez yapamaz ve bunun sonucu olarak da orkide çiçekleri dökülebilir.
Orkide Vitamini nasıl yapılır?
Pekmez, orkidelerinize potasyum artışı sağlar. Bir çay kaşığı pekmezi bir litre veya 2 suya karıştırın ve orkidelerinizi sularken kullanın. Meşe yaprakları ve çay poşetleri. Bunların her ikisi de nitrojen bakımından yüksektir, orkide büyümesini artırmak için doğal gübre olarak kullanılabilir.
Orkidenin yeni yaprak vermesi için ne yapmalı?
Orkideler sadece yaprakları ile değil kökleri ile de fotosentez yaparlar. Dolayısıyla yaprakları dökülse de orkideler kökleri sağlıklıysa fotosenteze devam edebilir ve yeterince iyi durumdaysa yeni yaprak çıkarabilir. Yapraksız orkidenin yeni yaprak çıkarması için ışığı, besinleri, suyu kökleriyle alması gerekir.
Orkide çiçeği ne kadar dayanır?
Temiz, oda sıcaklığında ve bir su bardağı ölçüsündeki su, orkide için idealdir. Yine haftada bir veya iki kez orkidenin yapraklarına su püskürtmek de çiçeğin nem ihtiyacını karşılamasına yardımcı olur. Orkidenin ömrü, normal şartlar altında üç ya da dört aydır.
Orkide saksısı şeffaf olmak zorunda mı?
Orkide için 10-12 cm civarında ufak saksılar uygundur. Saksılarını daha çok şeffaf tercih etmeli ve bu sayede köklerinin ışık almasını sağlamalısınız. Orkide saksının mutlaka direnaj delklerine sahip olması gerekir. Kökler uzun süre suyun içinde kaldığı takdirde çürümeye ve bitkinin ölümüne neden olur.
Orkide kaç gün karanlıkta kalmalı?
Orkideyi karanlıkta 3 gün bekletiyoruz. Orkidemiz uygun ışık, hava ve besinden uzaklaşıyor. Karanlık ortamda kapalı kalan orkideyi; 3. gün öğlene doğru dolaptan çıkarıyoruz ve havadar bir ortama alıyoruz. Eğer sulamamız gerekiyorsa sulama işlemini yapıyoruz. Bu işleme orkide cezalandırma da denilmektedir.
Orkide çiçek coşturan nasıl kullanılır?
Kullanım Biçimi: Bitkilerinizin sağlıklı ve hızlı büyümesi, dayanıklı olması, bol ve canlı yapraklara sahip olması için, her sulamada 1 litre sulama suyuna 1 kapak Çiçek coşturan katarak, bitkilerinizi sulayınız.
Orkidemin kökleri çürüdü ne yapmam gerekiyor?
Hastalıklı bir orkidenin köklerini her gün suda bekletin. Pencereye suyla bir kap ve bir orkide koyun. Prosedür için en uygun sıcaklık 20 santigrat derecedir. Her sabah bir saksının içine su dökün, böylece yalnızca orkidenin köksapını (köksap) kaplayın.
Orkideye sarımsak nasıl verilir?
Sarımsakları doğrayıp suyun içerisinde 24 saat bekletiyoruz. 24 saatlik sürenin sonunda, sarımsakları süzüyoruz ve elde ettiğimiz suyun içerisine 1 adet aspirin atıp erimesini sağlıyoruz. Hazırladığımız karışımı orkide sulama işleminde kullanıyoruz.
Evde orkide bakımı nasıl yapılır?
En kolay orkide bakımı nasıl yapılır? Evde orkide nasıl sulanır? Orkideleri canlandıran yöntem
- – Orkidenin bulunduğu ortamda nem oranı yüzde 40-70 olmalıdır.
- – Orkide her zaman saf su ile sulanmalıdır.
- – Orkidenin bulunduğu saksıya orkideler özel yapılan gübrelerden konulması gerekmektedir.
Orkideye bitki besini nasıl verilir?
Ürünü kullanmadan önce iyice çalkalayınız. Bir lt suya bir kapak ilave ederek iyice karıştırınız. Hazırlamış olduğunuz orkide besin desteği karışımını sulama suyunuzla birlikte uygulayınız. Orkideler besin desteğini bitkinizin özelliğine uygun olarak ihtiyaç duyduğu su miktarı ve sulama sıklığına göre uygulayınız.
Orkide bitki besini ne zaman verilir?
O yüzden ben de besini korkarak veriyorum, belki biraz eksik besin vermiş olabilirim. Çiçeksiz olduğu zamanda ayda 1 kere verilmesi tavsiye ediliyor.
Çiçekleri coşturmak için ne yapmalı?
Çiçek coşturan kuru maya ile de yapılabilir. Kuru maya hemen her evde bulunan bir malzemedir. Evde olmasa bile uygun fiyatıyla marketlerden kolaylıkla temin edilebilir. Hamur işlerinin olmazsa olmazı kuru maya, bitki ve çiçeklerin kısa süre içerisinde canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.