Sıkça Sorulan Sorular: Çiçek Soğanı Nasıl Ekilir?

Sıkça Sorulan Sorular: Çiçek Soğanı Nasıl Ekilir?

Soğanlı Bitkiler kaç günde çıkar?

SOĞANLI BİTKİLER NE ZAMAN DİKİLİR? * İlkbaharda çiçek açacak olanları -lale, sümbül, nergis gibi- ekim ve kasım ayları içinde dikmeliyiz. Çiğdem ve kardelen erkenci yapıları nedeniyle şubat ayında, nergis ve sümbül mart, lale de nisan başında çiçek açar.

Lale soğanı nasıl dikilir?

Lale soğanını dikerken 10-15 cm yükseklikte çukur açıp lale soğanının sivri yeri yukarı gelecek şekilde bu çukura yerleştirin. Lale soğanını dikince hemen ardından sulamanız önemlidir. Soğanları diktiğiniz toprak çok ıslak olmamalıdır aksi halde lale soğanları çürür. Çok kuru kalırsa da kök salamaz ve kururlar.

Çiçek soğan tohumu nasıl ekilir?

Soğan Tohumlarını kab içerisinde veya viyollarde çimlendireceksiniz kabın veya viyolin üst seviyesine 1 cm kala ince elenmiş toprak ve torf karışımından oluşan toprakla doldurunuz ve fısfıs yardımıyla nemlendiriniz.Daha sonra soğan tohumlarını yerleştiriniz ve geriye kalan kısmı aynı toprakla doldurunuz.Doldurma işlemi

Çiçek soğanları ne zaman çıkar?

Soğanlar Eylül başlarında 10- 15 cm. derinliğinde dikilir. Çiçekler cinsine göre Şubat ve Nisan arasında açar. Bitkinin yaprakları kuruyana kadar kesilmemelidir.

Frezya ne zaman çıkar?

Frezyanın toprağının su tutma kapasitesi yüksek ve drenajı iyi olmalıdır. Frezya ‘dan sonbaharda çiçek almak için ilkbaharda, ilkbaharda çiçek almak için eylül ayında dikim yapılmalıdır. Frezya düşük sıcaklıkta yetişen bir bitki olduğu için üretim genellikle kış aylarında yapılır.

You might be interested:  Lale Devrinde Hangi Gelişmeler Yaşanmıştır?

Glayöl soğanı ne zaman çiçek açar?

GLAYÖL NE ZAMAN DİKİLİR? * Nisan-haziran arası nitelikli ve geçirgen toprağa dikin.

Lale Soğanı ne zaman sulanır?

Laleler, büyümeyi başlatabilmek için dikimden hemen sonra bilhassa sulanmaya ihtiyaç duyar. Bu, muhtemelen laleleri sulamak zorunda olduğun ender zamanlardan biri olacaktır. Yapraklarını görene dek bir daha laleleri sulama. Daha sonra lale soğanlarına çok az miktarda su ver.

Zambak soğanı nasıl dikilir?

Zambak yetiştiriciliği için zambak soğanı; önce ortalama bir saksının içerisinde yarısı bahçe toprağı, yarısı torf olan bir karışıma ekilir. Filizli kısmı üste gelecek şekilde ekilmelidir. Düzenli olarak sulama ister. Her gün aynı miktarda su verilmesi gerekir.

Lale nasıl üretilir?

Lale bitkisinin çoğaltılması kökten ayırma yöntemi ile yapılmaktadır. Bu yöntem hem zahmetsiz hem de her ortamda yapılabilecek bitki çoğaltma yöntemidir. Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan lale en kısa sürede ayrılan köklerinden başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır.

Arpacık soğan nasıl elde edilir?

Arpacıklar, çepinlerle zedelemeden toprağın içerisinden çıkarılır. Arpacık hasadı kuru bir havada yapılmalıdır. Topraktan çıkarılan küçük arpacık soğanları bir kaç gün toprağan üstünde serili olarak bırakılarak güneşlendirilmelidir. Bir işçi günde yirmi beş ile otuz beş kilogram kadar arpacık sökebilir.

Çiçek tohumları nasıl dikilir?

Ekeceğiniz tohuma göre ya serpme yöntemi ile tohumları toprağın üzerine serpmelisiniz. Tohumlar ocaklama yöntemi ile de dikilebilmektedir. Toprak üzerinde üç dört santim aralıklar verilerek parmak yardımı ile küçük oyuklar açılmalıdır. Oyukların içine çiçek tohumları yerleştirilmelidir.

Kuru soğan ekimi ne zaman yapılır?

Hava koşulları ve yağışlar izlenerek Şubat-Mart aylarında tohum ekimi yapılır. Tohumlar ya dikkatlice elle serpilir ya da çiziye ekilir.

Çiçek Soğanı neden çürür?

Buzdolabı içinde saklanan soğanlar diğer sebze ve meyvelerin yaydığı etilen gazı nedeni ile çürürler.

You might be interested:  Teoman Papatya Klibi Nerede Çekildi?

Sümbül zamanı ne zaman?

Sümbül ekimi için en ideal mevsim sonbahar desek yanlış olmaz. Sümbül bitkisinin filizlenme evresi de en sağlıklı şekilde sonbahar aylarında gerçekleştiğinden eğer ilk kez sümbül ekecekseniz sonbaharın hemen başlarında ekmenizi öneririz.

Soğanlı çiçekler neler?

Soğanlı bitkiler arasında lale (Tulipa), nergis (Narcissus), zambak (Lilium), çiğdem (Crocus), sümbül (Hyacinthus), kardelen (Galanthus), terslale (Fritillaria), siklamen (Cyclamen), anemon (Anemone), sarı kokulu (Eranthis), glayöl (Gladiolus), gala (Zatedeschia), yıldız çiçeği (dahlia) gibi türler en çok bilinenlerdir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector