Papatya Dan Taç Nasıl Yapılır?
Papatyadan taç yapmak aslında oldukça kolaydır. Önemli olan tek nokta papatyaları toplarken saplarını uzun tutmaktır. Bir demet papatya toplandıktan sonra daha canlı görünenler arasından seçilir. Daha sonra iki tanesi alınır ve örgü şeklinde saçları birbirine dolanır.
Contents
Çiçekten taç nasıl yapılıyor?
Başınızda ne çok sıkı ne de çok gevşek durmayacak şekilde ölçü aldıktan sonra topladığınız uzun saplı papatyalardan iki tanesini örgü örer gibi birbirine dolayın. Ardından aynısını diğer papatyalar için yapın. Yuvarlak bir halka oluşturduktan sonra papatyadan tacınız olmuş demektir.
Papatyalardan ne yapılır?
Papatyanın doğal şifa verici 8 kullanımı
Papatya tacı nasıl kurutulur?
Papatyalar hafif sudan geçirilerek bir gazete kağıdının üzerine serilir ve serin bir yerde kurutulmaya bırakılır. Takribi 3 gün içerisinde papatyanız bozulmadan kuru bir şekilde kalacaktır.
Cilek Taci nasil yapilir?
Çileği blendırla püre haline getirip, diğer malzemeleri ekleyip pişirin. Suyla ıslatılmış silikon kalıba boşaltın ve soğutun. O arada muhallebisini yapın, bunun için muhallebi malzemesini karıştırın pişince mikserle 3 veya 5 dk çırpın çileğin üzerine döküp, soğuyunca ters çevirin.
Papatya nasıl canlı tutulur?
Papatyaların solmaması için ne yapılır? Vazo içerisindeki suya 1 – 2 çay kaşığı kadar çamaşır suyu dökebilirsiniz. Çiçeklere çamaşır suyu dökmek vazodaki bakterilerin oluşumunu önleyecek ve çiçeklerinizin daha rahat su çekmesini sağlayacaktır.
Canlı papatya nasıl saklanır?
Kurutma işlemi nemsiz ve kuru bir mekanda yapılmalıdır. Papatya ortalama 5 gün içerisinde kurur. Kuruyan papatyalar cam bir kap içerisinde ağzı sıkıca kapatılarak saklanır. Saklama işlemi serin bir yerde gerçekleştirilir.
Hediye gelen papatya nasıl saklanır?
Hediye gelen papatya nasıl saklanır? Kuruyan papatyalarınızı cam kavanoz içerisinde ağızını vakumla kapatarak saklama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Muhafaza ederken senin bir alanda bulundurduğunuzdan emin olun.
Çocuklar için Çilek maskesi nasıl yapılır?
5 adet çileği ezin içerisine iki tatlı kaşığı yoğurt ile 1 tatlı kaşığı bal ilave edin ve karıştırın. Yüzünüze uygulayın ve 20 dakika bekletin, ılık su ile yıkayın. Cildin sıkılaşması ve nemlenmesi için ideal bir maskedir. Çilek maskesi uygulamadan önce alerjiniz varsa bu konuda dikkatli olmanızda yarar vardır.
Çilek nerede yetişir?
Akdeniz iklimi yaz mevsimlerinde sıcak ve kurak geçmekle birlikte kış mevsimlerinde ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Bu neden ile çilek meyvesinin en fazla yetiştiği bölgeler sırası ile Akdeniz Bölgesi, Ege Bölgesi ile Marmara Bölgesi şeklindedir. Ayrıca en fazla çilek üretiminin yapıldığı il ise Muğla olmaktadır.