Orkide Tohumu Nasıl Çimlenir?
Orkide tohumlarını ekmeden hemen önce bu tohumları sterilize işleminden geçirmek gerekir. Öncelikle kutuyu alkol içine batırılan bir pamuk ile silmek gerekir. Sonrasında tohumun tozu küçük bir kavanoz içine aktarılır ve kapak kullanılarak üstü kapatılır. Kaptaki tohumların süresi yaklaşık 5-10 dakika kadardır.
Contents
- 1 Orkide tohumu ne zaman olgunlaşır?
- 2 Orkide kac gunde Koklenir?
- 3 Orkide suyu sever mi?
- 4 Orkide toprağı evde nasıl yapılır?
- 5 Orkide çoğalır mı?
- 6 Orkide nerede nasıl yetişir?
- 7 Orkide dalı nasıl çıkar?
- 8 Kökleri kuruyan orkide nasil Kurtarilir?
- 9 Orkideye vazelin surmek ne ise yarar?
- 10 Orkide Kaç Günde Bir Sulanir?
- 11 Orkide nasıl bir ortamı sever?
- 12 Çok sulanan orkide nasıl kurutulur?
- 13 Saksı toprağı karışımı nasıl olmalı?
- 14 Orkide toprağı içinde ne var?
- 15 Orkide saksısına toprak konur mu?
Orkide tohumu ne zaman olgunlaşır?
Kutu kuruduktan sonra olgunlaşan tohumlar kullanılır. Orkide tohumu genel olarak 2,5 ve 3 ay arasında olgunlaşacaktır.
Orkide kac gunde Koklenir?
Ekilen orkide tohumunun çimlenmesi farklılık gösterir. Farklı çeşitlerin ortaya çıkması süreci ile beraber ilk filizler 4 ila 6 hafta sonra oluşur. Burada önemli olan tohumların çimlenmesinde olması gereken sıcaklık seviyesidir.
Orkide suyu sever mi?
Orkide çiçeklerinin kökü nemli olmayı sevmez bu nedenle haftada 2-3 kez sulama yapmak yeterli olabilir. Bunun dışında ise haftada 1 kez yapraklarına su sıkabilirsiniz.
Orkide toprağı evde nasıl yapılır?
Orkide çiçeğinin toprağına; odun kömürü kırıntıları, sphagnum yosunu, perlit, pomza, eğrelti otu, ağaç kabuğu gibi malzemeler kullanılır. Bunların yanı sıra Hindistan cevizi lifleri, ezilmiş şişe mantarı, köpük de yer alır. Bu toprağı hazırlatabileceğiniz gibi, kendiniz de evinizde hazırlayabilirsiniz.
Orkide çoğalır mı?
Orkide çoğaltma için birkaç yöntem denenebilir. En çok kullanılan 3 yöntem ise çelikle, keiki ile ve ayırma yöntemi ile çoğaltmadır.
Orkide nerede nasıl yetişir?
Orkide Nerede Yetişir? Genel olarak çok tercih edilen ve muhteşem görsele sahip olan orkide, dünya üzerinde farklı coğrafyalar içinde genellikle Orta Asya ülkeleri ve Afrika da yetiştirilmektedir. Genellikle ılıman mevsimleri sevdiğinden Tanzanya’da sıkça görülmektedir.
Orkide dalı nasıl çıkar?
Orkidenin yeni dal vermesi için su çok önemli
Yeşillerse su vermeyin – gümüşi görünene kadar bekleyin. Suyun tencerenin dibinden dışarı akmasına izin verin – bitkinin suda durmasına izin vermeyin. Orkideler parlak ancak dolaylı ışığı sever – çok fazla doğrudan güneş ışığı yaprakları kavurur.
Kökleri kuruyan orkide nasil Kurtarilir?
Hastalıklı bir orkidenin köklerini her gün suda bekletin. Pencereye suyla bir kap ve bir orkide koyun. Prosedür için en uygun sıcaklık 20 santigrat derecedir. Her sabah bir saksının içine su dökün, böylece yalnızca orkidenin köksapını (köksap) kaplayın.
Orkideye vazelin surmek ne ise yarar?
Vazelin orkideyi besleyerek daha hızlı çiçek açmasını sağlar. Bunun yanında bu yöntemde toprağınızın temiz olması da gerekmektedir. taze toprak konduktan sonra işlemin yapılması daha hızlı sonuç verir.
Orkide Kaç Günde Bir Sulanir?
Orkidenin su gereksinimi mevsim özelliklerine göre değişebilmektedir. Kış aylarında daha az suya ihtiyaç duyarken yaz aylarında su ihtiyacı artar. Kökünde belirli oranda neme gereksinim duyan orkidenin haftada 2-3 kez sulanması çoğunlukla yeterlidir.
Orkide nasıl bir ortamı sever?
Doğrudan ışık almayan; fakat aydınlık ve bol ışıklı mekanları sever orkideler. Işık, direkt olarak bitkiye değil, farklı bir noktadan bitkinin üzerine yansımalıdır.
Çok sulanan orkide nasıl kurutulur?
Saksınızın altındaki tabakta su varsa boşaltın ve saksıyı 10 derecelik bir açıyla eğerek fazla suyun süzülmesini sağlayın. İlk aklınıza gelen toprağı güneşte kurutmak olabilir ancak direkt güneş yerine gölgede kurutmak en mantıklısı olacaktır çünkü gölgedeki bitkiler daha az su kullanır.
Saksı toprağı karışımı nasıl olmalı?
Genel anlamda saksı topraklarında % 50 torf, % 30 kompost veya organik malzeme karışımı, %10 temiz kum, %10 luk bir perlit,vermiküt karışımı ideal olacaktır.
Orkide toprağı içinde ne var?
Orkide toprağından kasıt orkideler için özel olarak hazırlanan saksı karışımlarıdır. Genel olarak saksı harcında odun kömürü kırıntıları, sphagnum yosunu, eğrelti otu, perlit, pomza, ağaç kabukları, strafor köpükler gibi birçok malzeme kullanılır.
Orkide saksısına toprak konur mu?
Orkide, aralarında fazlasıyla hava boşluğu bulunan iyi drene edilmiş bir saksı gerektirir. Yeterince iyi drene edilmediği için köklerinin çürümesine ve sonrasında ölmesine sebep olacağı için normal bahçe toprağı veya saksı toprağı orkideler için uygun değildir.