Okurlar soruyor: Menekşelerin Çiçek Açması Için Ne Yapılmalı?

Okurlar soruyor: Menekşelerin Çiçek Açması Için Ne Yapılmalı?

Menekşenin çiçek açması için ne yapmak lazım?

Menekşe yıl boyu faaliyet gösterip çiçek açtığı için düzenli olarak gübrelenmesi gerekir. Özellikle fitilli(ipli) sulama ve kendinden sulamalı saksılar için hazırlanan harçlarda yeterli besin elementleri olmayacağından mutlaka gübrelenmesi gerekmektedir.

Menekşe çiçeği ne zaman çiçek açar?

Çiçeklerinin rengi genellikle, çiçeğin adını verdiği menekşe rengindedir. Fakat mavi, sarı, beyaz, pembe ya da çok renkli açan türleri de bulunur. Çok bol çiçek açar, tüm bahar ve yaz döneminde çiçek açtığı görülebilir.

Menekşe çiçeği neden çiçek açmaz?

v Menekşelerdeki çicek noksanlığı;ısı,ışık,sıcaklık,sulama ve saksı gibi faktörlerin yetersiz,eksik olmasından kaynaklanır ve bunun neticesinde bitkide yeterli çicek olmaz veya hiç çicek vermeyebilir. v Zayıf, bakımsız ve çok yapraklı olan menekşeler çiceklerini az veya hiç açmazlar.

Menekşeler nasıl canlanır?

Menekşenin dallarını ve çiçeklerini tamamen kurumadan kopartmayın. Kökü hava alacak şekilde eski yaprakları kopartın. Kopardığınız yeşil yaprakları küçük saksılara dikin, bir kaç hafta sonra yeni menekşelere sahip olacaksınız.

Menekşe çiçeği suyu sever mi?

Sulama düzeni hakkında çok hassas olan menekşe çiçeği, her zaman aynı oranda suya ihtiyaç duyar.

Menekşe neden gelişmez?

Hava neminin düşmesiyle yapraktan meydana gelen su kaybı artacağı için gelişmede gerilik meydana gelir. Çok fazla hava nemi ise yaprakların çürümesine neden olur.

You might be interested:  Çiçek Sepeti Avea Şifresi Nasıl Alınır?

Menekşe her mevsim çiçek açar mı?

Mor menekşe hercai adını da alır. Kokusu harika olan bu bitki, bahar aylarında, hercai olan bitki ise yaz aylarında çok güzel mor renkli çiçekler açan bir veya çok yıllık bitkilerdir. Nemli bölgeleri ve ışık gören yerleri sever, çokça çiçek açarlar. Özellikle kuzey yarım kürede sıkça yetiştirilebilir.

Menekşe kaç günde çıkar?

Bir şişeyi oda sıcaklığındaki suyla doldurun. Burada dikkat edilmesi gereken menekşe yapraklarının suyun içinde kalmamasıdır. Şişeye yerleştirdiğiniz yapraklarınızı doğrudan güneş almayan ışıklı ve sıcak bir yere alın. 2-4 hafta sonra menekşe köklerinin oluş göreceksiniz.

Menekşe kışın çiçek açar mı?

İşte size kış aylarında, Şubat’tan Temmuz ayına kadar açacak bir çiçek; menekşe! İster eve, ister bahçeye…

Menekşe çiçeğinin özellikleri nelerdir?

Menekşenin özellikleri nelerdir?

  • Genellikle uzun ömürlü bitkilerdir.
  • Menekşe çiçeğinin yaprakları kalp şekline benzer ancak oldukça düzensizdir.
  • Menekşenin çiçeği ise asimetrik bir görünüm içindedir.
  • Çiçeği rengi ise isminden de anlaşıldığı üzere menekşe rengindedir.
  • Bahar ve yaz aylarında çiçek açmaktadır.

Menekşe çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?

Menekşe bakımında dikkat etmeniz gereken en önemli unsur saksı… Menekşe için en uygun saksılar küçük veya orta boylar. Çok derin saksılar bu çiçek için uygun değil. Bir de saksının ortası mutlaka delik olmalı. Menekşe gün ışığını çok sever ancak direkt güneşe maruz bırakmayın.

Menekşe ne zaman budanır?

Ancak menekşe budaması için belirli bir zaman aralığı bulunmaz. Özellikle canlılığını yitirmiş, sararmış yapraklara sahip bir menekşeniz varsa budama yapabilirsiniz. Böylece sararan yapraklarından temizlenen bitki kısa sürede tekrar canlılık kazanabilir.

Menekşe yaprakları neden solar?

Menekşe çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Rüzgar çiçeğimizi salladığı için bitkinin sapında oynamalar ve toprağın köküne hava akımın girmesine sebep vermektedir. Buda çiçeğimizin ömrünü azalttığı gibi çiçeklerin yapraklarında sararma ve çiçeklerinde solmalara sebep verir.

You might be interested:  Rüyada Gelincik Çiçeği Görmek Ne Demek?

Menekşe yaprağı neden kurur?

Yanlış sulama Bükülmüş yapraklara ve turgor kaybına (hücre içi basınç) ek olarak, çürüyen kökler (özellikle küçük olanlar) ve drenaj deliklerinden aktif olarak akan su, toprağın su birikmesine işaret eder.

Menekşe yaprakları neden çürür?

ışık eksikliği ile yeni yapraklar daha hafif ve daha küçük hale gelir, yaprak sapları uzar, yaprakların kenarları yukarı doğru bükülür; aşırı sulama ve hipotermi ile menekşe üzerinde siyah çürüme gelişebilir, yapraklar koyulaşır ve kararır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector