Okurlar soruyor: Çilli Begonya Ne Zaman Çiçek Açar?
Çilli begonya, kapalı mekanlarda kolayca bakılabilen süs bitkilerinden. Minik çiçekleriyle bulunduğu ortama da güzellik katıyor. Çoğu evde bulunan çilli begonya, ilkbahar mevsiminde çiçeklenir ve geri kalan aylar boyunca çiçek açar.1 apr. 2021
Contents
- 1 Begonya ne zaman çiçek açar?
- 2 Begonya çiçeği neden çiçek açmaz?
- 3 Çilli begonya çiçeği nasıl çoğaltılır?
- 4 Çilli begonya suyu sever mi?
- 5 Begonvil ne zaman çiçek açar?
- 6 Kadife çiçeği ne zaman çiçek açar?
- 7 Katmerli begonya ne zaman çiçek açar?
- 8 Begonya kac gunde bir Sulanir?
- 9 Begonya çiçeği nasıl çoğaltılır?
- 10 Çilli begonya çiçeği nasıl bakılır?
- 11 Begonya çiçeğinin anlamı nedir?
- 12 Çilli begonya budanır mi?
- 13 Begonya çiçeği suyu sever mi?
- 14 Begonya çiçeği yaprakları neden kurur?
- 15 Çilli begonya hangi ortamda yetişir?
Begonya ne zaman çiçek açar?
Begonya bitkisinin çiçekleri yaz döneminde açar ve pembe, kırmızı, turuncu, sarı beyaz gibi renklere sahiptir. Yaprakları ise yuvarlak, yer yer iri, yer yer küçüktür.
Begonya çiçeği neden çiçek açmaz?
Yanlış aydınlatma. Bitkiyi doğrudan güneş ışığına veya gölgeye yerleştirmeyin. Kuru hava. Begonya kuru hava ile bir odada çiçek değil.
Çilli begonya çiçeği nasıl çoğaltılır?
ÇİLLİ BEGONYA ÇOĞALTMA * Tohumdan, çelikle ya da kök ayırma yöntemiyle çoğaltabilirsiniz. Tohumları kış mevsiminde uygun toprak üzerine, yüzeye yakın olacak şekilde dikiyoruz. İlkbahar mevsimine doğru filizlendikten sonra uygun saksılara bitkileri aktarabilirsiniz.
Çilli begonya suyu sever mi?
Çilli begonya nem seven bir bitki. Bu nem ihtiyacını toprağını nemli tutarak sağlayabilirsiniz. Özellikle yazın çok sıcak günlerde bitkinin su ihtiyacı daha da artacağından sulamasına dikkat etmelisiniz. Toprak yüzeyine bakarak su gereksinimini anlayabilirsiniz.Toprak yüzeyinin nemli olması gerekir.
Begonvil ne zaman çiçek açar?
Begonvil çiçeği, sıcağı ve güneşi oldukça seven bir bitkidir. Genellikle sonbahar aylarında yapraklarını açmaya başlar. Hızlı büyümesi isteniyorsa, bakımı doğru yapılmalı, budaması aksatılmamalıdır.
Kadife çiçeği ne zaman çiçek açar?
Kadife çiçeği yaz mevsiminde çiçeklenir.
Katmerli begonya ne zaman çiçek açar?
Çiçek Çiçekleri pembe,kırmızı ve beyaz renklidir. Çiçeklenme dönemi yaz ve sonbahar aylarıdır.
Begonya kac gunde bir Sulanir?
Toprağının hep nemli kalması gereken bu bitki için kış aylarında daha az, yaz aylarında ise daha çok sulama yapmalısınız. Kış aylarında haftada 1-2 kez sulama yapmanız yeterliyken yaz aylarında bu sıklığı 2 günde 1 olacak şekilde değiştirmelisiniz.
Begonya çiçeği nasıl çoğaltılır?
Tohumla çoğaltma: Begonya tohumu ile bitkinizi çoğaltabilirsiniz. Aralık ayında tohumları temin edin ve mineralli toprağın üzerine özenli şekilde dizin. Dizilen tohumların üzerine hafif baskı yaparak toprak altına girmesini sağlayın. Yaklaşık 15 gün sonra tohumlar filizlenmeye başlayacaktır.
Çilli begonya çiçeği nasıl bakılır?
Çilli begonya bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; çok soğukta, rüzgarda veya çok sıcakta bırakılmamalı. Aydınlık ortamı sever ama direk güneş ışığıyla da temas etmemeli. Fazla güneş ışığı yapraklarının kurumasına neden olabilir. Kış mevsiminde de sabahları kısa süre güneş ışığı alması yeterli olacaktır.
Begonya çiçeğinin anlamı nedir?
Begonya çiçeğinin anlamı hayalperestlik olarak tanımlanmaktadır.
Çilli begonya budanır mi?
Gençleştirme budaması En azından her üç yılda bir yapmalısınız.
Begonya çiçeği suyu sever mi?
– Begonya çiçeği suyu seven yapıya sahiptir. Bu sürekli sulanması gerektiği anlamına gelmez. Toprağının az bir neme sahip olması yeterlidir. 2 günde bir sulama ideal olacaktır.
Begonya çiçeği yaprakları neden kurur?
Toprağın zayıf su ve hava geçirgenliği suyun durgunluğuna yol açar ve begonya buna tahammül etmez. Böyle bir topraktaki bitkinin zayıf kökleri çürür ve bu bütün bitkiyi etkiler, kurur ve ölür. Biliyor musun Begonya yaprakları, etraflarındaki havayı arındırarak uçucu salgı bırakır.
Çilli begonya hangi ortamda yetişir?
Aydınlık ortamları seven bir bitki olmasıyla beraber, direk güneş ışığına uzun süre maruz kalması, yapraklarının solmasına ve kurumasına neden olabilir. Güneş ışığını dolaylı alan yerlerin tercih edilmesi gerekir. Yarı gölge yerlerde de rahatlıkla yetiştirilebilir.