Nilüfer Çayı Nerede?
Nilüfer Çayı, Karacabey ‘in kuzeyinde Marmara Denizine dökülmeden önce Susurluk Çayı ile birleşir. Nilüfer Marmara Bölgesi ‘nin önemli akarsularından biridir. 103 km uzunluğundaki Nilüfer çayı, Uludağ ‘ın güney yamaçlarında 850 metre yükseklikteki 2 mağaradan çıkar. Başlangıç bölümünde adı Aras Suyu’ dur.
Nilüfer Çayı Marmara bölgesinde yer almakta olup, Bursa iline bağlıdır. Nilüfer Çayı bağlı olduğu Bursa iline 53 kilometre mesafe uzaklıktadır.
Contents
Bursa Nilüfer Deresi nereye dökülüyor?
Kaynağı Uludağ’dan başlayan Nilüfer Çayı da Bursa içinde 200 kilometre dolaştıktan sonra Karacabey ilçesinden Marmara Denizi’ne dökülüyor.
Bursada hangi nehir var?
Bursa su bakımından çok zengin bir bölgedir ancak, il sınırları içerisinde büyük nehirler bulunmamaktadır. Bursa’nın önemli akarsuları; Mustafakemalpaşa Çayı, Uludağ’ın güney yamaçlarından doğan ve gene Uludağ’dan kaynaklanan birçok küçük dere ile beslenen Nilüfer Çayı, Göksu Çayı, Kocadere, Karadere, Aksuderesi’dir.
Gönen çayı nerede?
Gönen Çayı Deltası, Marmara Bölgesi’nin Güney Marmara Bölgesi içinde Balıkesir İli’ne bağlı Gönen İlçesi ve Bandırma İlçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Deniz seviyesinden yüksekliği 33 metre ve toplam alanı 9770 ha’dır. Kaz dağlarından doğan Gönen Çayı şehrin içinden geçerek Marmara Denizi’ne dökülür.
Nilüfer çayı ne işe yarar?
– Nilüfer çayı düzenli tüketildiğinde bağırsak florasını dengeler. Sindirim hastalıklarının önüne geçer. Güçlü bir iltihap söktürücü olan nilüfer çiçeği, kan damarlarını temizleyerek tıkanıklığı engeller. Böylece kalp hastalıklarının yaşanmamasını sağlar.
Simav Çayı nereye akıyor?
Simav Çayı (ya da Susurluk Çayı veya Çapraz Çayı), kaynağını Simav yakınlarındaki Şaphane Dağları’ndan alır. Susurluk ovası’nda kuzeye yönelir ve en son Karacabey’den geçerek Marmara Denizi’ne dökülür. Marmara Denizine dökülen en büyük ırmaktır. Antik adı ‘Makestos’dur.
Bursada kac tane selale var?
Bursa’da muhteşem güzellikteki şelaleleri gökyüzünden görüntülendi. Uludağ’dan akan 82 metre uzunluğundaki Küreklidere, kampçıların gözdesi Uludağ’daki Softaboğan, 15 metrelik Aras, Saitabat ve Mustafakemalpaşa’daki Suuçtu şelaleleri, eriyen kar suları ile ziyaretçilerini büyülüyor.
Bursada hangi göller var?
Başlıca doğal göller Ulubat Gölü(134 km2) ile kuzeydoğu bölgesinde yer alan ve Marmara Bölgesinin en büyük gölü olan İznik Gölü’dür(298 km2). Ayrıca Susurluk Çayı deltasında Arapçiftliği ve Dalyan gölleri vardır.Yapay göller ise Demirtaş, Doğancı, Gölbaşı, Kayapa ve Hasanağa baraj gölleridir.
Bursada kaç göl var?
Bursa ilinde bulunan 3 adet göl haritada gösteriliyor, sayfa 1.