Lale Sogani Ne Zaman Ekilir?
Lale soğanları türlerine bağlı olarak Eylül – Kasım aylarında dikimleri yapılır. Çiçeklenme zamanı olarak da yine türlere bağlı olarak Şubat – Mayıs aylarıdır. LALE SOĞANI NE ZAMAN DİKİLMELİ? Çiçek soğanları ilkbaharda çiçeklenen güz soğanları ve yazın çiçeklenen yaz soğanları olarak ikiye ayrılırlar.
Lale soğanı dikimi aslında çok geniş bir zaman aralığında yapılabilir. Eylül ayından Mart ayının ilk haftasına kadar lale soğanı dikebilirsiniz. Hatta havalar serin gidiyorsa Mart ortasını bile bulabilir.
Contents
- 1 Lale çiçeği hangi ayda dikilir?
- 2 Lale mevsimi hangi ay?
- 3 Lale soğanı her yıl açar mı?
- 4 Lale kaç günde bir sulanır?
- 5 Lale sümbül soğanı ne zaman ekilir?
- 6 Lale toprağı nasıl olmalı?
- 7 Lale ne zaman sökülür?
- 8 Lale ne zaman solar?
- 9 Lale ne açar?
- 10 Lale ömrü ne kadardır?
- 11 Lale soğuğa dayanıklı mı?
- 12 Lale gölgede yetişir mi?
- 13 Lale vazoda nasıl bakılır?
- 14 Lale renkleri nelerdir?
Lale çiçeği hangi ayda dikilir?
Soğuk iklime sahip yerlerde Eylül ile Kasım ayları arasında, ılıman iklime sahip olan yerlerde ise Ekim ile Ocak ayları arasında dikilebilirler. İlk dondan sonra toprağın rahatlıkla işlenebilir olması dikim için idealdir. Yaz soğanları ise Mart -Haziran ayları arasında dikilebilir.
Lale mevsimi hangi ay?
Lale soğanları türlerine bağlı olarak Eylül – Kasım aylarında dikimleri yapılır. Çiçeklenme zamanı olarak da yine türlere bağlı olarak Şubat – Mayıs aylarıdır.
Lale soğanı her yıl açar mı?
Lale bitkisi yılda bir defa, mart veya nisanda çiçek açar.
Lale kaç günde bir sulanır?
Lale çiçeği, suyu seven bir bitkidir.
Fakat topak kurudukça sulama yapılmalıdır. Lale çiçeği haftada iki kere olmak kaydıyla üstten sulama yapılmalıdır. Özellikle yazın suya fazla ihtiyaç duymaktadır. Su toprağın her tarafını eşit şekilde ıslatmalısınız.
Lale sümbül soğanı ne zaman ekilir?
Sümbül ekimi için en ideal mevsim sonbahar desek yanlış olmaz. Sümbül bitkisinin filizlenme evresi de en sağlıklı şekilde sonbahar aylarında gerçekleştiğinden eğer ilk kez sümbül ekecekseniz sonbaharın hemen başlarında ekmenizi öneririz.
Lale toprağı nasıl olmalı?
Lale hemen hemen her türlü toprakta rahatlıkla yetiştirilir. Ancak çiçeklerin daha gösterişli ve bitkinin daha sağlıklı olması için optimum toprak yapısı; taşsız, kumlu – tınlı ve kireçsiz olmalıdır. Toprağın pH aralığı 6.5 – 7.0 arasında olması istenir.
Lale ne zaman sökülür?
Lale soğanı ne zaman sökülür? Lale soğanını çoğaltılıp bir sonraki yıl da kullanmak istenirse; solmaya başladığı sıralarda, henüz tohumlar oluşmadan çiçeği kırılmalıdır.
Lale ne zaman solar?
Laleler hangi mevsimde solar? – Lale bitkisi genellikle yaz aylarında çiçek açar ve çiçeklerini kış aylarına doğru dökerek bir dinlenme sürecinen girer.
Lale ne açar?
Lale soğandan yetişir, ilkbaharda çiçek açar. Lale soğanları sonbaharda dikilmelidir. Sonbaharda dikilen lale soğanlarından yeni bitki çıktıktan sonra soğanlar çürür yerine yeni soğanlar meydana gelir.
Lale ömrü ne kadardır?
Laleler güzel olsalar da oldukça hassastırlar. Genelde ömürleri bir haftadır.
Lale soğuğa dayanıklı mı?
Lalelerini, kış gelmeden 6 ila 8 hafta önce sonbaharda dik.
Kuzey iklimlerde eylül veya ekim, güney iklimlerde ise ekim veya kasım ayları lale soğanlarının dikimi için en iyi zamandır. Hava durumu ne kadar sıcak olursa laleler o kadar geç dikilmelidir. Toprak sıcaklığı 15 °C derecenin altında olmalıdır.
Lale gölgede yetişir mi?
Gökkuşağının tüm renklerini içinde barındıran lale bitkisi bakımı kolay ve çok güzel bir çiçektir. Lale Bitkisi Nasıl Yetiştirilir? *Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki dolaylı ışıklardan da yararlanabilir. *Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakma çiçeğin yapraklarına,çiçeklrine ve köklerine zararlıdır.
Lale vazoda nasıl bakılır?
Bol Bol Sulayın. Laleler, suyu en çok seven çiçeklerden. Özellikle soğuk ve tatlı su ile beslediğiniz laleleriniz her daim canlı kalır. Eğer lalelerinize bir vazoda bakmayı tercih ediyorsanız sulayacağınız zaman vazonun ya da saksının dörtte üçünü suyla doldurabilirsiniz.
Lale renkleri nelerdir?
Çan şeklindeki tek çiçekler, çiçeklenme döneminden sonra silindirik kapsül meyvelere dönüşerek birçok farklı renkte görünür. Pembe, turuncu, kırmızı, açık yeşil, sarı ve beyaz lale çiçeklerinin yanı sıra viral enfeksiyonlar ve ekimler de benekli, çizgili ve mermer çeşitleri ile sonuçlanmıştır.