Lale Soğanı Nasıl Saklanır?

Lale Soğanı Nasıl Saklanır?

Öncelikle yapılması gerekli olan ilk işlem, soğanı mantara karşı ilaçlamak olmalıdır. Daha sonra lale soğanlarınızı patiska bir beze sararak serin bir ortamda saklayabilirsiniz. Bir başka yöntemde, lale soğanını delikli poşetlere koyarak, buzdolabının sebze bölümünde korumaktır.
Ancak lale soğanları çiçeklenme bitiminden sonra toprakta bırakılmamalıdır, aksi halde çürürler. Topraktan çıkartılıp serin, kuru ve gölge bir yerde saklanmalıdır.

Lale Solunca ne yapılır?

Yaprakların kahverengileşip kurumaya solmaya başladığı zaman sulamanın kesilmesi gereklidir. Son aşamada çiçek tohumları oluşmadan önce kafalarını kesiniz. Daha sonra, yapraklar da tamamen solunca soğanları sökerek temizleyiniz.

Lale soğanı ne zaman çıkarılır?

Eylül ayından Mart ayının ilk haftasına kadar lale soğanı dikebilirsiniz. Hatta havalar serin gidiyorsa Mart ortasını bile bulabilir.

Ters lale soğanı nasıl saklanır?

Ters Lale soğanını çimlendirebilmek ve çiçek açtırabilmeniz için soğuk yerlerde muhafaza etmeniz gerekiyor. Unutmayın, Ters Lale serin havaların, soğuk mevsimlerin çiçeğidir.

Lale soğanı topraktan ne zaman çıkarılır?

Lale soğanını çoğaltılıp bir sonraki yıl da kullanmak istenirse; solmaya başladığı sıralarda, henüz tohumlar oluşmadan çiçeği kırılmalıdır. Ardından yapraklar sarıya dönene kadar, bitki az miktarda sulanmaya devam edilmelidir. Yaprakları sarardıktan sonra soğanları topraktan çıkartılabilir.

Lale çiçeği neden solar?

Lale çiçeği, az ışıkta kaldığı zaman yeteri kadar beslenemez dolayısıyla yaprakların, çiçeklerin ölmesine ve sararmasına neden verir.

You might be interested:  Konya Lale Tarlası Ne Zaman Gidilir 2019?

Laleler neden kurur?

Soğanlar yaz sıcaklarını tam uyku halinde geçirir. Bu dönemde yapraklar ve kökler tamamıyla kurur. Soğan toprak altında uyur. Sonbaharda soğuklar başlayınca lale soğanları uyanır ve köklenmeye başlarlar.

Çiçek soğanı ne zaman çıkar?

SOĞANLI BİTKİLER NE ZAMAN DİKİLİR? * İlkbaharda çiçek açacak olanları -lale, sümbül, nergis gibi- ekim ve kasım ayları içinde dikmeliyiz. Çiğdem ve kardelen erkenci yapıları nedeniyle şubat ayında, nergis ve sümbül mart, lale de nisan başında çiçek açar.

Lale çiçeği hangi ayda dikilir?

Soğuk iklime sahip yerlerde Eylül ile Kasım ayları arasında, ılıman iklime sahip olan yerlerde ise Ekim ile Ocak ayları arasında dikilebilirler. İlk dondan sonra toprağın rahatlıkla işlenebilir olması dikim için idealdir. Yaz soğanları ise Mart -Haziran ayları arasında dikilebilir.

Ters lale toprağı nasıl olmalı?

Üretim alanı minimum 1000 – 1200 metre aralığında olmalıdır. 2500 – 3000 metrenin üstündeki yüksekliklerde ise yetiştirilmesi ve bakımı son derece zordur. Ters lale en iyi ve en çok humuslu topraklarda yetiştirilir. Güneş gördüğü yerlerde kumlu topraklarda da verimi yüksek olur.

Ters lale soğanı hangi ayda dikilir?

Eylül ayından Mart ayının ilk haftasına kadar lale soğanı dikebilirsiniz. Hatta havalar serin gidiyorsa Mart ortasını bile bulabilir.

Sümbül soğanı nerede saklanır?

Serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Soğanını çürütmeden ekim zamanına kadar saklamak gerekir gerekir. Bu nedenle eğer elinize sümbül soğanı geçmiş ise ama dikim zamanı değilse bile direk dikin.

Lale soğanı nasıl çoğalır?

Lale bitkisinin çoğaltılması kökten ayırma yöntemi ile yapılmaktadır. Bu yöntem hem zahmetsiz hem de her ortamda yapılabilecek bitki çoğaltma yöntemidir. Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan lale en kısa sürede ayrılan köklerinden başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır.

You might be interested:  Mucize Doktor Yasemin Kim?

Lale sümbül soğanı ne zaman ekilir?

Sümbül ekimi için en ideal mevsim sonbahar desek yanlış olmaz. Sümbül bitkisinin filizlenme evresi de en sağlıklı şekilde sonbahar aylarında gerçekleştiğinden eğer ilk kez sümbül ekecekseniz sonbaharın hemen başlarında ekmenizi öneririz.

Lalenin büyüme aşamaları nelerdir?

1- Toprak işleme sonbaharda köklerin rahatlıkla gelişerek geniş alana yayılmasını sağlar. İlkbaharda Laleler Böylece bitki sonraki yıl ilkbaharda kuvvetli gelişme olanağı bulur. 2- İşlenerek gevşeyen toprakta mikroorganizma faaliyetleri çok daha iyi olur. 3- Gevşek bünyeli topraklarda yağmur suya kolaylıkla nüfus eder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector