Lale Nasıl Ekilir?
Lale Tohumu Nasıl Ekilir? Lale tohumu lale soğanı şeklinde toprağa ekilerek daha kolay yetiştirilmektedir. Lale soğanları önceden hazırlanmış toprağa köklü tarafları ekilerek toprak üzerine gezdirilmektedir. Lale soğanı ekiminden sonra sulanarak güneş alan bir ortamda yetiştirilmektedir.
Lale soğanını dikerken 10-15 cm yükseklikte çukur açıp lale soğanının sivri yeri yukarı gelecek şekilde bu çukura yerleştirin. Lale soğanını dikince hemen ardından sulamanız önemlidir. Soğanları diktiğiniz toprak çok ıslak olmamalıdır aksi halde lale soğanları çürür. Çok kuru kalırsa da kök salamaz ve kururlar.
Contents
- 1 Lale çiçeği hangi ayda dikilir?
- 2 Lale her sene açar mı?
- 3 Lale bitkisi nasıl yetişir?
- 4 Lale toprağı nasıl olmalı?
- 5 Lale ne kadar sulanır?
- 6 Lale mevsimi hangi ay?
- 7 Lale sümbül soğanı ne zaman ekilir?
- 8 Frezya soğanı ne zaman ekilir?
- 9 Lale ömrü ne kadardır?
- 10 Lale Solunca ne yapılır?
- 11 Lale neden açar?
- 12 Lale çiçeği nerede yetişir?
- 13 Lale nasıl üretilir?
- 14 Lale vazoda nasıl bakılır?
Lale çiçeği hangi ayda dikilir?
Soğuk iklime sahip yerlerde Eylül ile Kasım ayları arasında, ılıman iklime sahip olan yerlerde ise Ekim ile Ocak ayları arasında dikilebilirler. İlk dondan sonra toprağın rahatlıkla işlenebilir olması dikim için idealdir. Yaz soğanları ise Mart -Haziran ayları arasında dikilebilir.
Lale her sene açar mı?
Lale bitkisi yılda bir defa, mart veya nisanda çiçek açar.
Lale bitkisi nasıl yetişir?
Tüm soğanlı çiçekler gibi lale de iyi drenaja sahip toprakta ve saksıda daha verimli olur. Eğer dikim için saksı kullanılacaksa birkaç noktaya dikkat etmek gerekir. Lale soğanı kendisinin 2-3 katı kadar toprakla örtülmelidir. Ayrıca kök gelişimi için de yeterli yere sahip olmalıdır.
Lale toprağı nasıl olmalı?
Lale hemen hemen her türlü toprakta rahatlıkla yetiştirilir. Ancak çiçeklerin daha gösterişli ve bitkinin daha sağlıklı olması için optimum toprak yapısı; taşsız, kumlu – tınlı ve kireçsiz olmalıdır. Toprağın pH aralığı 6.5 – 7.0 arasında olması istenir.
Lale ne kadar sulanır?
Lale çiçeği, yazın haftada iki kere saksı üstten sulanmalıdır. Yazın Sulama tekniğinde haftayı 2 ye böldüğü için Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir.
Lale mevsimi hangi ay?
Lale soğanları türlerine bağlı olarak Eylül – Kasım aylarında dikimleri yapılır. Çiçeklenme zamanı olarak da yine türlere bağlı olarak Şubat – Mayıs aylarıdır.
Lale sümbül soğanı ne zaman ekilir?
Sümbül ekimi için en ideal mevsim sonbahar desek yanlış olmaz. Sümbül bitkisinin filizlenme evresi de en sağlıklı şekilde sonbahar aylarında gerçekleştiğinden eğer ilk kez sümbül ekecekseniz sonbaharın hemen başlarında ekmenizi öneririz.
Frezya soğanı ne zaman ekilir?
Ekim zamanı: Frezya düşük sıcaklıklarda yetişebilen bir bitki olduğundan doğru şartlar sağlanabildiği takdirde evde her zaman dikimi yapılabilir ancak genel olarak kış ayları tercih edilir.
Lale ömrü ne kadardır?
Laleler güzel olsalar da oldukça hassastırlar. Genelde ömürleri bir haftadır.
Lale Solunca ne yapılır?
Yaprakların kahverengileşip kurumaya solmaya başladığı zaman sulamanın kesilmesi gereklidir. Son aşamada çiçek tohumları oluşmadan önce kafalarını kesiniz. Daha sonra, yapraklar da tamamen solunca soğanları sökerek temizleyiniz.
Lale neden açar?
Lale soğandan yetişir, ilkbaharda çiçek açar. Lale soğanları sonbaharda dikilmelidir. Sonbaharda dikilen lale soğanlarından yeni bitki çıktıktan sonra soğanlar çürür yerine yeni soğanlar meydana gelir.
Lale çiçeği nerede yetişir?
Hakkari ve Van illeri dışında Adıyaman, Malatya, Elazığ, Bitlis, Elazığ ve Batman illerinde de yetişir ve bu bölgelerin simgesi olmuştur. Ülke sınırları dışında ise Pakistan, İran, Afganistan ve Rusya ülkelerinde de yetişmektedir.
Lale nasıl üretilir?
Lale bitkisinin çoğaltılması kökten ayırma yöntemi ile yapılmaktadır. Bu yöntem hem zahmetsiz hem de her ortamda yapılabilecek bitki çoğaltma yöntemidir. Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan lale en kısa sürede ayrılan köklerinden başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır.
Lale vazoda nasıl bakılır?
Bol Bol Sulayın. Laleler, suyu en çok seven çiçeklerden. Özellikle soğuk ve tatlı su ile beslediğiniz laleleriniz her daim canlı kalır. Eğer lalelerinize bir vazoda bakmayı tercih ediyorsanız sulayacağınız zaman vazonun ya da saksının dörtte üçünü suyla doldurabilirsiniz.