Karanfil Nerede Yetişir?
Karanfil Ağacı Nerede Yetişir? Endonezya kökenli bir ağaç olan karanfil ağacı çoğunlukla Güney Asya ve Afrika kıtasında da yetişiyor. Hint Okyanusu etrafındaki adalarda da yetişen karanfil ağacı Türkiye genelinde Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde yetiştiriliyor.
Karanfil, Endonezya kökenli ve yalnızca Doğu Afrika ile Güney Asya’nın belirli bölgelerinde yetişiyor. Bugün dünyanın en yaşlı karanfil ağacının Endonezya’nın ünlü baharat adası Ternate’de bulunduğu söyleniyor.
Contents
- 1 Karanfil ağacı Türkiye’de nerede yetişir?
- 2 Karanfil nasıl yetişir evde?
- 3 Karanfil çiçeği kaç günde bir Sulanir?
- 4 Karanfil kilosu ne kadar?
- 5 Karanfilin faydaları nelerdir?
- 6 Karanfil çiçeği kışın nerede yetişir?
- 7 Karanfil nerede nasıl kullanılır?
- 8 Karanfil çiçeği tohumu ne zaman ekilir?
- 9 Karanfil Güneşimi sever gölgeyi mi?
- 10 Karanfil balkonda yetişir mi?
- 11 Karanfil tek yıllık mı?
- 12 Kuruyan karanfil nasıl canlandırılır?
Karanfil ağacı Türkiye’de nerede yetişir?
Genellikle Güney Asya ile Afrika kıtasında karanfil ağacı sıklıkla yetiştirilmektedir. Karanfil Ağacı, Hint Okyanusu çevresinde de yetiştirilmektedir. Türkiye’de ise çoğunlukla Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde yetiştirilmektedir. En fazla Antalya ve Mersin şehirlerinde karanfil ağacı yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Karanfil nasıl yetişir evde?
Karanfil, yetiştirmesi zor bir çiçek değildir. Açık havada yetiştirilmeye daha müsait bir bitki olsa da evlerde de yetiştirilebilir. Bu durumda günün en azından günün 5’te birinde güneş alabilmelidir. Yeterince ışık almayan karanfillerin gelişimi yavaş olabilir.
Karanfil çiçeği kaç günde bir Sulanir?
Karanfil tohumu ekim işleminden sonra toprağın her zaman nemli olması gerekmektedir. Bu sebeple de her gün düzenli olarak sulanması oldukça önemlidir.
Karanfil kilosu ne kadar?
Seçenekler: 15 gr970,00 TL/kg. 1000 gr236,55 TL/kg.
Karanfilin faydaları nelerdir?
Karanfilin Faydaları Nelerdir?
Karanfil çiçeği kışın nerede yetişir?
3) Sıcaklık
Bu nedenle kışın en az 9 derece sıcaklığa sahip olan ortamlarda karanfil bakılmalıdır. Bu ortamlardan daha soğuk ortamlar karanfil için uygun değildir. Yaz aylarında 18 – 23 derece; kış aylarında ise 9 – 15 derece evde yetiştirilen karanfil için ideal sıcaklık dereceleridir.
Karanfil nerede nasıl kullanılır?
KARANFİL KULLANIM ALANLARI
Karanfil, tatlı, reçel, ev yapımı meyve suları ve kompostolarda baharat olarak kullanılıyor. Karanfil tomurcukları bitkisel çaylara ekleniyor. Toz haline getirilip ise diş ağrısı olmak üzere pek çok ağrının tedavisinde de kullanılıyor.
Karanfil çiçeği tohumu ne zaman ekilir?
Karanfil tohumu ekimi için en uygun zaman Nisan ayı olarak bilinmektedir.
Karanfil Güneşimi sever gölgeyi mi?
En iyi açık havada gelişim gösteren karanfil çiçekleri, ev içerisinde tercih ediliyorsa da bol güneş gören bir yere yerleştirilmesinde fayda var. Ancak yaz aylarında fazla güneşin çiçeği yakacağı unutulmamalı bu yüzden belirli zamanlarda çiçeğinizi güneşe çıkarmak çok daha mantıklı bir tercih olabilir.
Karanfil balkonda yetişir mi?
Sadece bahçelerinizde değil, saksılar içinde balkonlarınızda da yetiştirebilirsiniz. Güzel kokulu karanfil çiçekleri, parfüm sektöründe de sıkça kullanılır. Karanfilden, öğütülerek baharat olarak da yararlanılır. Humusça zengin, kumlu ve geçirgen topraklarda sağlıklı gelişim gösterir.
Karanfil tek yıllık mı?
Karanfil çiçeği, çok yıllık veya iki senelik bir şekilde yetiştirilebilir. Karanfil çiçeğinin türlerine göre görünümü de oldukça farklıdır. Genel olarak renkleri; mor, pembe, beyaz ve kırmızı şeklinde sıralanabilir. İnce saçaklı taç yaprakları ve zarif çiçekleriyle görünümü eşsizdir.
Kuruyan karanfil nasıl canlandırılır?
Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.