Karanfil Baharatı Nasıl Yetişir?

Karanfil Baharatı Nasıl Yetişir?

Endonezya kökenli bir ağaç olan karanfil ağacı çoğunlukla Güney Asya ve Afrika kıtasında da yetişiyor. Hint Okyanusu etrafındaki adalarda da yetişen karanfil ağacı Türkiye genelinde Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde yetiştiriliyor. Özellikle Antalya ve Mersin illerinde yetiştirilen karanfil ağacı hoş kokuludur.

Baharat karanfil nasıl elde edilir?

Karanfil baharatı Syzygium aromaticum ağacından elde edilirken, Karanfil çiçekleri Dianthus petraeus bitkisinden elde edilirler. İlk olarak Moluk adalarında bulunmuştur. Karanfil ağacı dört mevsim yeşil kalır ve 10–20 m uzunluğa erişebilir.

Karanfil kaç günde bir sulanır?

Karanfil tohumu ekim işleminden sonra toprağın her zaman nemli olması gerekmektedir. Bu sebeple de her gün düzenli olarak sulanması oldukça önemlidir.

Karanfil ağacı nasil Cogaltilir?

Eğer erken çiçeklenen bir karanfil fideniz varsa havaların ısınmaya başladığı ilkbahar aylarında üzerindeki çiçeğin solmasını bekleyin. Çiçek solduktan hemen sonra keserek alın ve bu çiçeksiz dalı toprağa daldırma yöntemi ile ekin. Bu yöntemde dal kırılmadan toprağa doğru eğilir ve ucundan toprağa ekilir.

Karanfil tozu nasıl elde edilir?

Karanfili toz haline getirmek için havanda dövebilir ya da çeşitli mutfak gereçlerini kullanarak öğütebilirsiniz. 6 ya da 7 diş kurutulmuş karanfili toz haline getirdikten sonra, kaynatmış olduğunuz suya atıp 10 dakika demlenmesini beklemelisiniz. Demlenmiş çayınızın tatlanması için bal da ekleyebilirsiniz.

You might be interested:  Yavru Kaktüs Nasıl Ekilir?

Karanfil fiyatı ne kadar?

%17 indirimle Zarifoğlu Tane 1kg Karanfil 164 TL’ye, %27 indirimle Hayfene 40 gr Toz Karanfil 28 TL’ye, %21 indirimle Hayfene, 350gr Karanfil 143 TL’ye, %24 indirimle Hayfene 35 Gr Karanfil 17 TL’ye sahip olabilirsiniz.

Karanfil ağacı Türkiye’de nerede yetişir?

Genellikle Güney Asya ile Afrika kıtasında karanfil ağacı sıklıkla yetiştirilmektedir. Karanfil Ağacı, Hint Okyanusu çevresinde de yetiştirilmektedir. Türkiye’de ise çoğunlukla Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde yetiştirilmektedir. En fazla Antalya ve Mersin şehirlerinde karanfil ağacı yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Karanfil çiçeği ne kadar su ister?

Ancak karanfil çiçeği genel olarak suyu çok sevmez. Öyle ki toprak kurumadan su vermek bitkiye zarar verebilir. Bu yüzden toprak kuruyana kadar sulama yaprak yerine yapraklarına su fısfıslamanız yeterli. Ek olarak karanfilin yetiştirildiği saksı da mutlaka drenaj delikli olmalı.

Karanfil çiçeği ne zaman sulanır?

Karanfil suyu çok seven bir çiçek değildir. Toprak kurumadan çiçeği sulamak bitkiye zarar bile verebilir. Bu nedenle toprak kuruyana kadar sulamak yerine yapraklarına su fısfıslamak yeterlidir.

Karanfil nasıl ortamları sever?

Karanfil, kireçli ve ph’ı 5.5’ten yüksek toprakları çok sever. Toprağın humus miktarı arttırılırsa daha sağlıklı gelişir. Toprağının nemli olmasını sever. Gölge yerleri sever.

Karanfil kaç günde Köklenir?

Karanfil tohumu çok kolay bir şekilde yetiştirilir. Karanfil tohumu ekildikten yaklaşık 20 gün sonra çimlenir. O nedenle karanfil tohumu ekildikten sonra çimlendirme süresi de ona doğru orantılıdır.

Karanfil yağı nasıl elde edilir?

Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler, cam kavanoz, zeytinyağı ve karanfil taneleridir. 100 gr karanfil için 100 ml zeytinyağı kullanmanız yeterlidir. Can kavanozun içine zeytinyağı ile yıkanmış ve kurutulmuş olan karanfil tanelerini ekleyin. Ağzını iyice kapatıp iki hafta kadar, güneşli bir ortamda bekletin.

You might be interested:  Yasemin Ağacı Nasıl Budanır?

Kuruyan karanfil nasıl canlandırılır?

Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.

Öğütülmüş karanfil nasıl kullanılır?

Karanfil, öğütülerek baharat olarak kullanılmakla birlikte, ağızda bir süre tutularak da kullanıldığında nefesi taze ve temiz tutar. İçeriğindeki ‘Eugenol’ maddesinin etkisi ile hafif ve orta şiddette diş ve dişeti ağrılarına karşı lokal uyuşturucu olarak kullanım alanı oluşturuyor.

Öğütülmüş karanfil ne işe yarar?

Ağız kokusunu azaltır. Cildin yenilenmesine yardımcı olur. Karaciğer yağlanmasını önler. Üst solunum yolları hastalıklarına bağlı ağrıları dindirmeye yardımcı olur.

Karanfil tozu nerede kullanılır?

– Karanfil, tatlılarda, reçellerde, ev yapımı meyve sularında ve kompostolarda baharat olarak kullanılır. – Karanfil tomurcukları bitkisel çaylarda kullanılabilir. – Toz haline getirip diş ağrısı olmak üzere pek çok ağrının tedavisinde kullanılabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector