Guzmanya Çiçeği Nasıl Ayrılır?

Guzmanya Çiçeği Nasıl Ayrılır?

Guzmanya çiçeğinin yavrusunun ayrılma işlemi, Nisan ayında gelişen yavru kökün alınması ile mümkün olmaktadır. Ayrılan guzmanya yavrusu ideal boyutlardaki bir saksıya alınır. Dikilmesi ile az miktarda sulanan guzmanya yavrusu yaklaşık 10 gün içerisinde kök salınma işlemini gerçekleştirir ve gelişir.

Guzmanya ne zaman ayrılır?

Guzmanya bitkisini kökten ayırma yöntemiyle çoğaltabilirsiniz. Bunun için en uygun mevsim ilkbaharın son iki ayı Nisan ve mayıs’tır.

Guzmania çiçeği nasil yetistirilir?

Guzmanya Bakımı

  1. Yılda 1 kez vitamin ve mineral takviyesi yapmanız gerekir.
  2. 2 yılda bir toprak ve saksı değişimi yapmalısınız.
  3. Guzmanya çiçeği aydınlık ama güneş ışığını direk almayan bir alanda yaşamalıdır.
  4. 1-2 saatlik sabah güneşi almak guzmanya çiçeğinin bakımında daha etkilidir.
  5. Evin doğu cephesini sever.

Guzmanya çiçeği nasıl çoğaltılır?

Guzmanya yaz aylarında özellikle mayıs haziran ayları arasında çiçek açar 6-8 aya kadar çiçekli kalır, daha sonra çiçeği solar ve ölmeye yüz tutar. Ardından büyümeyi bekleyen yavru filizlerimizde ekildikten sonra yazın gelmesini bekler içten içe gelişimlerini tamamlar.

Guzmanya kaç kez çiçek açar?

Guzmanya çiçeği solunca çiçek dalını dibinden kesmek gerekir. Guzmanya ve diğer bromeliadlar bir kez çiçek açar. Çiçek uzun süre dayanır.

You might be interested:  Okurlar soruyor: Çiçek Sepeti Avea Indirimi Nasıl Alınır?

Guzmanya hangi ayda çiçek açar?

*Guzmanya bitkisi genellikle yaz aylarında çiçek açar ve bu çiçeğe iyi bakılmazsa çiçeği çürür. Guzmanya Bitkisinin Çoğaltılması: *Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan guzmanya derhal ayrılan köklerinden başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır.

Guzmanya çiçeği ortası kurudu ne yapmalıyım?

Sulama yaz aylarında 5 günde 1 defa toprağın nemini kontrol etmekle sağlanabilir. Toprak kurudu ise aşırı su vermeden takribi 1 su bardağı yeterli olacaktır. Sulamadan sonra bitki saksı altında seramik altı delik olmayan bir saksı var ise suladıktan 1 saat sonra altına geçen bayat su mutlaka dökülmelidir.

Guzmanya çiçeği toprağı nasıl olmalı?

Saksı değişiminde yukarıdaki toprak resminde görüldüğü üzere perliti bol torf karışımı toprak kullanılması gerekmektedir. Torf karışımı olmayan topraklar susuz kaldığında bitki köklerini sıkarak bitkinin gelişimini ve sağlığını ciddi tehlikeye sokarlar.

Kuruyan guzmanya nasıl canlandırılır?

Sulama yaz aylarında 5 günde 1 defa toprağın nemini kontrol etmekle sağlanabilir. Toprak kurudu ise aşırı su vermeden takribi 1 su bardağı yeterli olacaktır. Sulamadan sonra bitki saksı altında seramik altı delik olmayan bir saksı var ise suladıktan 1 saat sonra altına geçen bayat su mutlaka dökülmelidir.

Guzmanya çiçeği neden çürür?

Guzmanya çiçeği aşırı sulamadan solar. Saksı altı değili olmamasından vereceğiniz suyun altından çıkmamasından dolayı kökleri su içinde kalarak hem böcek yapar hemde kökleri çürüyüp solar.

Ölmek üzere olan çiçek nasıl canlandırılır?

Bitkide kalan tüm ölü veya ölmeye yakın olan yaprakları kesip gövdeden ayırın. Ancak gövdeyi 45 derecelik bir açıyla kesin ve mümkün olduğunca fazla canlı bitki örtüsü bırakın. Gövdenin en az 5 cm kadar toprak üstünde olması şart. Bu şekilde bitkinizi ölmeden kurtarabilirsiniz.

Atatürk çiçeği nasıl bakıyorsunuz?

Dökülen yaprakların saksıdan uzaklaştırılması gerekir. Atatürk çiçeği budama işlemiyle birlikte daha uzun ömre sahip olabilir. Dalların üzerinde bulunan çiçekler solduktan sonra bitkinin tekrar çiçek açabilmesi için solan çiçek ve yapraklar kesilerek budanır.

You might be interested:  Hızlı cevap: Çiçek Dolması Nasıl Yapılır?

Para çiçeği ne zaman çiçek açar?

Crassula olarak da bilinen para çiçeği 4 yıl sonra çiçek vermeye başlar ve o zamana kadar yeşil yapraklı bitkiler sınıfındadır.

Kılıç çiçeği soğuğa dayanıklı mı?

Kılıç çiçeği, çok soğuğu sevmeyen bir çiçektir. Bu yüzden oda sıcaklığı normal seviyede tutulmalıdır. Kılıç çiçeğine verilecek olan su, klorsuz ve dinlenmiş bir su olmasına özen gösterilmelidir.

Çiçeğim soldu ne yapmalıyım?

Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.

Atatürk çiçeği neden bu adı aldı?

Atatürk çiçeği adını ise sadece ülkemizde geçerliliği vardır. Atatürk çiçeği denmesinin nedeni, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, yurtdışından ülkemize getirerek ilk kez tanınmasına neden olmuştur ve bu nedenle Atatürk çiçeği adı verilmiştir bu çiçek türüne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector