Evde Gül Fidesi Nasıl Yetiştirilir?

Evde Gül Fidesi Nasıl Yetiştirilir?

Gül fidanı nasıl yetiştirilir diye sorarsanız evinizde ve bahçenizde güneş gören bir ortamda yetiştirebilirsiniz. Gül fidanı 15-25 derece arasında sıcaklığa sahip bir ortamda yetişebilir. Sıcaklıklar daha yüksek olursa gül daha iyi gelişebilir.
Evde gül yetiştirmek için gerekli malzemeler: Evde gül yetiştirmek için saksı, toprak, su ve malç yeterlidir. Çömlek saksı kullanılması önemlidir. Eski tip büyük bir çömlek saksı hem gül fidanının köklerini hem de toprağı yaz ve kış aylarında iyi derecede korur. Toprak seçimindeki püf nokta ise humuslu topraktır.

Evde saksıda gül nasıl yetiştirilir?

Sağlıklı bir gülden çelik alınıp ucu hormona batırılır. 21 derece sıcaklıktaki bir ortamda perlitli ya da kumlu bir toprağa belli aralıklarla dikilir. Köklenme süreci yaklaşık 2 ay kadardır. Kök gözlendikten sonra yeni bir saksıya dikilmelidir.

Kurumaya başlayan güle ne yapılır?

Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.

Canlı gül nasıl yetiştirilir?

Gül dalından köklendirme yöntemiyle yetiştirilmektedir. Gül dalları uygun olarak kesildikten sonra toprağa konulmak ve ara sıra sulanmak suretiyle yetiştirilmektedir. Gül bitkisi dalları sonbaharda budanmasıyla yetiştirilmesi ve çoğaltılması tercih edilen bir bitki olmaktadır.

You might be interested:  Kaktüs Ne Zaman Çiçek Verir?

Güllerin çok çiçek açması için ne yapmalı?

Muzun fosfor içermesi nedeniyle gül bahçenizde muz kabuğu kullanmak çiçeklenmeye yardımcı olacaktır.

1. Muz Kabukları güller daha fazla çiçek açması için

  1. Yonca.
  2. 3. Yem Çiçekler.
  3. Su.
  4. Gülleri Düzenli Budama.
  5. Güller için Düzenli Denetimler.
  6. 7. Malç
  7. 8. Toprak.
  8. 9. dikilen yer.

Gül kaç günde bir sulanır?

Gül çiçeği, yazın haftada en az iki kere, kış aylarında ise haftada 1 kere saksı üstten sulanmalıdır. Suyun tüm toprağa ulaşması gerekmektedir. Yazın sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde Pazartesi günleri tercih edilebilir.

Saksida gül neden kurur?

Gül Neden Kurur: Güllerde Külleme Hastalığı

Güllerin iyi bir şekilde çiçek açmamasının veya kurumasının en yaygın nedenlerinden biri de külleme hastalığıdır. Gül küllemesi, Podosphaera pannosa mantarının neden olduğu bir gül hastalığıdır. Bitkinin çeşitli kısımlarında beyaz pudramsı büyümeler göze çarpar.

Gül yaprakları neden kurur?

Karaleke, Diplocarpon rosae mantarının neden olduğu ve gül bitkilerinin en yaygın hastalıklarından biridir. Hastalığın belirtileri yapraklarda ve genç saplarda düzensiz siyah lekelerin oluşmasıdır. Enfekte olan yapraklar yavaş yavaş sararır ve dökülür.

Kuruyan gül nasıl kesilir?

Kuruyan güllerde önce hastalıklı ya da sağlıksız görülen dallar ana köke zarar vermeden kesilerek alınmalıdır. Çünkü bunların kalması demek diğer sağlıklı tarafları bozması demektir. Sararan yaprak varsa iyice bozulması beklenmelidir bazı durumlarda kendi kendine düzelme yaşayabilir.

Dalından koparılan gül nasıl dikilir?

Bir saksıda, yaklaşık üçte ikisi toprak ve üçte biri kompost olan karışıma kestiğiniz gül dalını yerleştirin. Bunu yapmak için parmağınızla veya kurşun kalemle toprakta bir delik açın ve gül dalının alt kısmını yerleştirin. Gül çeliğini yerinde sabit tutmak için etrafındaki toprağı sıkıca bastırın.

You might be interested:  Yasemin Yağı Nasıl Yapılır?

Gül köklendirme ne zaman yapılır?

Kasım ayında başlanarak, Mart ayı sonuna kadar gül çoğaltma işlemleri yapılabilir. Güller için en uygun zaman Kasım ayıdır. Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarında gül çoğaltma işlemlerinin tamamlanması gerekiyor.

Gül Dalı suda kaç günde Köklenir?

Bitki suda kaç günde Köklenir? Son olarak kestiğiniz dalı tercihen içme suyu ile doldurduğunuz cam bir kaba koyup aydınlık, ancak direk güneş ışığı almayan bir yere yerleştirin. Daha sonra da köklenmesini bekleyin. Normal koşullarda bitkiniz 2 ile 3 hafta sonra köklenmeye başlayacaktır.

Güle ne gübre verilir?

Güllerde mineral gübre dışında, çiftlik gübreleri ve kompast gübrelerde kullanılabilir. Çitflik gübrelerinde, gübrenin tam yanmış olması ve steril olması gerekir.

Gül yapraklarının solmaması için ne yapılır?

Gülün taze kalması için ne yapılmalı?

  1. Güllerin vazoda daha uzun süre kalması için suya koymadan önce sürgünlerin alt uçlarını keskin bir bıçakla geniş açıyla kesin.
  2. Sıcaklıktaki ani değişikliklerden kaçının.
  3. Gülleri daima soğuk suya koyun.
  4. Güllü vazoyu doğru yere yerleştirin.
  5. Vazodaki suyu her gün değiştirin.

Gül neden açmaz?

Yanlış bir bakım bile gülün açmamasına neden olabilir. Güller çok fazla suya ihtiyaç duyarlar – mutlaka ıslatmaktan hoşlanmasalar bile – ve bir açlık olarak da düzenli bir döllenme. Özellikle çiçeklenmeden hemen önce, güllerinizi sert bir şekilde sulamalısınız, böylece çiçek tomurcukları su eksikliğinden kurutmaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector