Orkide Nin Ömrü Ne Kadardır?
Çiçeğin ömrü, normal şartlar altında üç ya da dört aydır.
Contents
- 1 Orkide çiçeklerin ömrü ne kadardır?
- 2 Orkide çiçeklerini döktükten sonra ne zaman çiçek açar?
- 3 Orkide neyi sever?
- 4 Cam fanusta orkide nasıl bakılır?
- 5 Orkidenin çiçek açması için ne yapmalıyım?
- 6 En uzun ömürlü çiçek hangisi?
- 7 Orkide yeni çiçek dalı nasıl çıkar?
- 8 Orkidemin çiçekleri neden dökülüyor?
- 9 Orkidenin çiçekleri kuruduktan sonra ne yapılır?
- 10 Orkide evde nerede durmalı?
- 11 Orkide kaç günde bir sulanır?
- 12 Orkideler sıcağı mı sever soğuğu mu?
- 13 Cam fanusta orkide olur mu?
- 14 Cam fanusta orkide büyür mü?
- 15 Orkide saksısı cam olur mu?
Orkide çiçeklerin ömrü ne kadardır?
Orkideler çoğunlukla çiçeklendikten sonra 3-4 ay kadar çiçeklerini muhafaza ederler. Çiçekler döküldükten sonra çiçek sapları bir süre daha canlı kalır.
Orkide çiçeklerini döktükten sonra ne zaman çiçek açar?
ORKİDE ÇİÇEKLERİNİ DÖKTÜKTEN SONRA TEKRAR NE ZAMAN ÇİÇEK AÇAR? Orkideler çiçek döktükten sonra doğru bir şekilde bakılırsa; 8-12 hafta sonra çiçek açacaktır. Ayrıca bu yenilenmiş orkideler eskisinden daha güzel çiçek açacaktır.
Orkide neyi sever?
Doğrudan ışık almayan; fakat aydınlık ve bol ışıklı mekanları sever orkideler. Işık, direkt olarak bitkiye değil, farklı bir noktadan bitkinin üzerine yansımalıdır. En ideal nokta sabah ve akşam güneşini alan pencere kenarlarıdır.
Cam fanusta orkide nasıl bakılır?
Orkidelerin uzun ömürlerini sürdürebilmeleri için gece ve gündüz farkının az olduğu ortamlarda bulunmalıdırlar. Hızlı ve kaliteli çiçek yapımı olması için günde 12 saat gün ışığı almalı, sulama yaparken çiçekleri ıslatılmamalıdır. Sulama az miktarda yapılmalı ama toprağı her zaman nemli tutulmalıdır.
Orkidenin çiçek açması için ne yapmalıyım?
Orkidenin bulunduğu ortamda nem oranı %40’ın altına inmemeli ve nem oranı %70’i geçmemelidir. Orkideniz soğukta kalırsa çiçek açmayacaktır, geceleri 10 derecenin altında sıcaklığa maruz kalmamalı gündüz ise 26 dereceyi geçmemesinde fayda vardır. Işık görmeyen orkideniz hiç bir zaman çiçek açmayacaktır!
En uzun ömürlü çiçek hangisi?
Uzun ömürlü çiçek çeşitleri arasında en öne çıkanlar ; gelincik çiçeği, ezan çiçeği, çan çiçeği, ekinezya çiçeği, kasımpatı çiçeği ve haseki küpesi olarak sıralanabilir. İlk olarak çan çiçeğini inceleyelim. Çan çiçeği, mor rengi ile dikkatleri çeken bir çiçektir. Aynı zamanda bu çiçek ismini şeklinden almıştır.
Orkide yeni çiçek dalı nasıl çıkar?
Saptaki son çiçek solduğu anda, küçük bir kalınlaşma olarak görülebilen bir gözün hemen üstünden çekimi temiz makasla kesin. Yaklaşık üç ay sonra, bu uyku halindeki tomurcuktan genellikle yeni bir çiçek salkımı filizlenir.
Orkidemin çiçekleri neden dökülüyor?
Aslında çoğu durumda bu, Phalaenopsis orkidelerinin ve diğer türlerin yaşam döngüsünün normal bir parçasıdır. Dökülen çiçekler, orkidenizin çiçek açma döngüsünün sonuna geldiğini ve şimdi tekrar çiçek açmak için enerji depoladığını gösterir.
Orkidenin çiçekleri kuruduktan sonra ne yapılır?
Yeniden çiçeklendirme için çiçeklenme döneminin sonunda çiçek sapı yeşilken yaklaşık olarak çiçek sapının ortasından veya aşağıdan yukarı çiçek gözleri sayıldığında 3. gözün 2-3 cm üstünden çiçek sapı kesilmelidir. Çiçek sapı kahverengileşmiş ve tamamen kurumuşsa çiçek gövdesine yakın yerden kesip çıkarılmalıdır.
Orkide evde nerede durmalı?
Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması aynı zamanda direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Orkideler evin doğu cephesine bakan kısımlarda daha iyi büyürler. Güney ya da batı cephesinde büyütülecek ise bir perde ile korunmaları gerekir.
Orkide kaç günde bir sulanır?
Orkidenin su gereksinimi mevsim özelliklerine göre değişebilmektedir. Kış aylarında daha az suya ihtiyaç duyarken yaz aylarında su ihtiyacı artar. Kökünde belirli oranda neme gereksinim duyan orkidenin haftada 2-3 kez sulanması çoğunlukla yeterlidir.
Orkideler sıcağı mı sever soğuğu mu?
Orkideler için direk gün ışığı yapraklarının yanması ve zamanla bitkinin kuruması anlamına gelir. Orkideler sıcağı sevmezler nedeni ise orkidelerin nemi sevmesi. Mutfak ya da banyo gibi nemli ortamda çok kolay ve hızlı büyürler.
Cam fanusta orkide olur mu?
CAM FANUSTA VEYA SAKSIDA ORKİDE YETİŞTİRENLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN DİĞER KONULAR. Orkidenin ışığı çok seven bir çiçek olmadığını unutmayın. Bu bitkinin öncelikle içerisinde yer aldığı ortamı sevmesi gerekir. Dolayısıyla orkideyi aşırı gün ışığı almayan bir bölgede yetiştirmeniz daha doğru olacaktır.
Cam fanusta orkide büyür mü?
Yetiştirdiğiniz orkideyi çoğaltmak isterseniz çiçeğin dalından, kökünden veya yaprağından aldığınız bir parçayı besin ve su ortamının olduğu cam bir kaba yerleştirin. Cam fanusta steril bir ortam sağlayarak çiçeği ışıktan uzak bir alanda ve yüksek nem seviyesinde yetiştirmeye başlayın.
Orkide saksısı cam olur mu?
Orkide için 10-12 cm civarında ufak saksılar uygundur. Saksılarını daha çok şeffaf tercih etmeli ve bu sayede köklerinin ışık almasını sağlamalısınız. Orkide saksının mutlaka direnaj delklerine sahip olması gerekir. Kökler uzun süre suyun içinde kaldığı takdirde çürümeye ve bitkinin ölümüne neden olur.