Orkide Ne Zaman Sulanmalı?
Orkide bakımında mevsimsel sulama da çok önemlidir. Kışın, sulama oda sıcaklığında su ile yapılmalıdır. Soğukla savaşmak için kış aylarında fazla su vermemeniz gerekir. Yaz aylarında sıcaklığa bağlı olarak su ihtiyacı artar. Bu açıdan A101 aktüel takibi yaparak orkidelere ulaşabilirsiniz.
Orkide çiçeklerinin kökü nemli olmayı sevmez bu nedenle haftada 2-3 kez sulama yapmak yeterli olabilir. Bunun dışında ise haftada 1 kez yapraklarına su sıkabilirsiniz. Sulama yaparken mevsimi göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Yaz aylarında su ihtiyacı artabilirken kışın bu ihityaç azalıyor.
Contents
- 1 Orkide sulama nasıl olur?
- 2 Orkide hangi suyla sulanmalı?
- 3 Orkide üstten sulanır mı?
- 4 Orkideyi kaç günde bir Sulamalıyız?
- 5 Çok sulanan Orkide nasıl kurutulur?
- 6 Orkide çiçek açarken su verilir mi?
- 7 Orkide çiçeği nerede durmalı?
- 8 Orkidenin kök vermesi için ne yapmalı?
- 9 Orkide açması için ne yapılır?
- 10 Orkideye aspirin verilir mı?
- 11 Kışın Orkide nasıl sulanır?
Orkide sulama nasıl olur?
Orkide için sulama hayati derece önemlidir. Fazla sulama bitkinin köklerine onarımı zor hasarlar verir. Orkidenin sulaması bitki ihtiyacına ve iklime göre değişir. Ancak genellikle haftada bir kez ya da aynı ölçüdeki suyu iki ayrı güne bölerek ve dinlenmiş oda sıcaklığındaki su ile sulanmalıdır.
Orkide hangi suyla sulanmalı?
Orkide bakımında genel kabul görmüş bir kural ise saksı harcının komple ıslanana kadar sulamaktır. Bu sebeple dökme sulama yönteminde bol su kullanılır. Orkideler için su kaynağı uygunsa eğer çeşme altına tutularak sulama yapılabilir.
Orkide üstten sulanır mı?
Bu yöntem musluk altın da veya sulama kabıyla üstten sulama yöntemidir. Orkide sulama da genel kabul görmüş bir kural saksı harcı tamamen ıslanana kadar sulamaktır. Bu nedenle dökme sulama da bol suya ihtiyaç vardır. Eğer su kaynağınız orkideler için uygunsa çeşme altına tutarak sulama yapabilirsiniz.
Orkideyi kaç günde bir Sulamalıyız?
Orkidenin su gereksinimi mevsim özelliklerine göre değişebilmektedir. Kış aylarında daha az suya ihtiyaç duyarken yaz aylarında su ihtiyacı artar. Kökünde belirli oranda neme gereksinim duyan orkidenin haftada 2-3 kez sulanması çoğunlukla yeterlidir.
Çok sulanan Orkide nasıl kurutulur?
Saksınızın altındaki tabakta su varsa boşaltın ve saksıyı 10 derecelik bir açıyla eğerek fazla suyun süzülmesini sağlayın. İlk aklınıza gelen toprağı güneşte kurutmak olabilir ancak direkt güneş yerine gölgede kurutmak en mantıklısı olacaktır çünkü gölgedeki bitkiler daha az su kullanır.
Orkide çiçek açarken su verilir mi?
Orkide çiçek açarken su verilir mi? Çiçek açan bir orkideye sahipseniz çiçeklerinizi kaybetmemek adına biraz tedirginlik yaşayabilirsiniz. Lakin tedirgin olmanızı gerektirecek tek şey aşırı sulama olmalıdır. Çünkü orkideler çiçek açarken yalnızca çok sulandıklarında çiçeklerini dökebilir.
Orkide çiçeği nerede durmalı?
Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması aynı zamanda direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Orkideler evin doğu cephesine bakan kısımlarda daha iyi büyürler. Güney ya da batı cephesinde büyütülecek ise bir perde ile korunmaları gerekir.
Orkidenin kök vermesi için ne yapmalı?
Tüm kökler çürüdü
37-40 derece sıcaklıkta 4.5 litre su için yaklaşık 1 yemek kaşığı uyarıcı alın. Islatma çözeltisine gübreler eklenmez, bu nedenle bitkiden su çekerler. Orkideyi hazırlanan sıvıda yaklaşık bir saat veya daha fazla bekletin.
Orkide açması için ne yapılır?
Orkidenin bulunduğu ortamda nem oranı %40’ın altına inmemeli ve nem oranı %70’i geçmemelidir. Orkideniz soğukta kalırsa çiçek açmayacaktır, geceleri 10 derecenin altında sıcaklığa maruz kalmamalı gündüz ise 26 dereceyi geçmemesinde fayda vardır. Işık görmeyen orkideniz hiç bir zaman çiçek açmayacaktır!
Orkideye aspirin verilir mı?
Orkide canlandıran karışım nasıl yapılır ve uygulanır? Temiz sprey şişenizin içine 1 su bardağı suyu aktarın. üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını ilave edin. Aspirini ise güzelce ezip toz haline getirdikten sonra bu karışıma ilave edin.
Kışın Orkide nasıl sulanır?
Bitkilerin kışı iyi atlatması için bu orkideler, sonbahar ve kış aylarında haftada bir az kireçli suya batırılmalı ve birkaç saniye sonra çıkarılmalıdır. Saksıya geri dönmeden önce fazla suyu boşaltın ve tabakta su kalmamasına dikkat edin. 1.6 Saksı değiştirdikten sonra orkideleri birkaç gün sulamayın.