Orkide Kurudu Ne Yapmalıyım?
Orkidenin çiçekli dalı kurudu ne yapmalıyım? Cevap: Orkideler çiçeklerini döktükten sonra dalı asla kurumadan kesilmemelidir. Kurumayan dalın devamından çiçek açmaya devam edebilir. Dal kuruduğu zaman kuruduğu yerden bağ makası ile kesilebilir.
Contents
- 1 Dalları kuruyan orkide nasıl canlanır?
- 2 Orkide kuruyor ne yapmalıyım?
- 3 Orkide kuruyan dal nereden kesilir?
- 4 Kuruyan orkide dalı canlanır mi?
- 5 Orkide kuruyan dal kesilir mi?
- 6 Kökleri kuruyan orkide nasil Kurtarilir?
- 7 Orkide çiçek coşturan nasıl kullanılır?
- 8 Sararan orkide dalına ne yapılmalı?
- 9 Orkide ne iyi gelir?
- 10 Orkide çiçek Dali nasıl çıkar?
- 11 Orkide çiçeği Solduktan sonra tekrar açar mı?
- 12 Orkidenin kökleri budanır mı?
- 13 Orkide nasıl ve ne zaman budanır?
- 14 Orkide dalında Keiki nasıl anlaşılır?
- 15 Orkidenin öldüğünü nasıl anlarız?
- 16 Ne Demek ki orkidelerin sağlık sorunları nelerdir?
- 17 Ne işe yarar ki orkide köklerini grileştirmek gerekir?
- 18 Hangi yöntemlerle orkide ıslanması gerekir?
- 19 1- en kötüsü Sphagnum yosununda yetiştirilmiş orkidelerdir?
Dalları kuruyan orkide nasıl canlanır?
Yöntem 1 / 2:
Orkidenin tekrar büyümesi için sapının ya da dalının yaklaşık 2,5 cm’lik kısmını bırak. İpucu: Orkideyi daha hızlı çiçek açmaya teşvik etmek için orkide sapını, dal üzerindeki bir düğümün (veya boğumun) yaklaşık 0,65 cm yukarısından kes. Kökler alttan çıkmaya başladığında orkideyi yeni bir saksıya taşı.
Orkide kuruyor ne yapmalıyım?
Kuruyan yapraklar ise kesilebilmektedir. Orkidenin fazla sulanmış olduğu düşünülüyor ise 1 ya da 2 hafta su vermemek gerekmektedir. Daha sonra ise normal sulama düzenine dönülmelidir.
Orkide kuruyan dal nereden kesilir?
Yeniden çiçeklendirme için çiçeklenme döneminin sonunda çiçek sapı yeşilken yaklaşık olarak çiçek sapının ortasından veya aşağıdan yukarı çiçek gözleri sayıldığında 3. gözün 2-3 cm üstünden çiçek sapı kesilmelidir.
Kuruyan orkide dalı canlanır mi?
Orkide sapınız yeşil olduğu müddetçe hala canlı demektir. Ancak sap kurumaya başlayıp kahverengini aldığında artık çiçekte kalmasının bir yararı olmayacaktır.
Orkide kuruyan dal kesilir mi?
Orkideler hassas bitkiler olduğu için budama öncesinde elinizi ve kullanacağınız budama makasını iyi dezenfekte etmiş olmanız gerekmektedir. Budama da kurumuş ve sararmış yapraklarla kuru çiçek sapları gövdeye yakın yerden kesilip çıkarılmalı gövdeye zarar vermemeye özen gösterilmelidir.
Kökleri kuruyan orkide nasil Kurtarilir?
Hastalıklı bir orkidenin köklerini her gün suda bekletin. Pencereye suyla bir kap ve bir orkide koyun. Prosedür için en uygun sıcaklık 20 santigrat derecedir. Her sabah bir saksının içine su dökün, böylece yalnızca orkidenin köksapını (köksap) kaplayın.
Orkide çiçek coşturan nasıl kullanılır?
Kullanım Biçimi: Bitkilerinizin sağlıklı ve hızlı büyümesi, dayanıklı olması, bol ve canlı yapraklara sahip olması için, her sulamada 1 litre sulama suyuna 1 kapak Çiçek coşturan katarak, bitkilerinizi sulayınız.
Sararan orkide dalına ne yapılmalı?
Bu sebeple sararan orkide yaprağını ellemeyin. Fazla suladığınızı düşünüyorsanız 1-2 hafta su vermeyin. Sonra normal sulama düzenine dönün. Unutmayın, kökler tamamen gri olmadan orkidenizi sulamamalısınız.
Orkide ne iyi gelir?
* Genel sulama kuralı olarak orkideleri kışın haftada 1 kez yazın ise haftada 1-2 kez sulamanızı tesviye edilir. Bunun için daldırma yöntemini kullanmanız tüm toprağın yeterli suyu emmesi açısından en iyi yöntemdir. *Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki diğer ışıklardan da yararlanabilir.
Orkide çiçek Dali nasıl çıkar?
Aşağıdakiler özellikle bu tür için geçerlidir: Ölü sürgünlerin altında dinlenen gözler vardır. Saptaki son çiçek solduğu anda, küçük bir kalınlaşma olarak görülebilen bir gözün hemen üstünden çekimi temiz makasla kesin. Yaklaşık üç ay sonra, bu uyku halindeki tomurcuktan genellikle yeni bir çiçek salkımı filizlenir.
Orkide çiçeği Solduktan sonra tekrar açar mı?
ORKİDE ÇİÇEKLERİNİ DÖKTÜKTEN SONRA TEKRAR NE ZAMAN ÇİÇEK AÇAR? Orkideler çiçek döktükten sonra doğru bir şekilde bakılırsa; 8-12 hafta sonra çiçek açacaktır. Ayrıca bu yenilenmiş orkideler eskisinden daha güzel çiçek açacaktır.
Orkidenin kökleri budanır mı?
Orkide kök budaması, sararmış ve kurumuş kuru çiçek sapları gövdeye yakın olan bir yerden kesilerek gövdeye zarar vermeden dikkatli bir şekilde çıkarılmalıdır. Canlılığını kaybetmiş olan ölü kökler temizlendikten sonra kömür tozu ya da tarçın serpilerek bakteri oluşumu önlenir.
Orkide nasıl ve ne zaman budanır?
Budama işleminde ölü yapraklar temizlenir. Eylül ve kasım ayı, orkide budama işlemi için uygundur. Gövdeye zarar vermeden kuru yaprakların çıkarılması gereklidir. Budama işleminden sonra köklere tarçın veya kömür tozu ilave ederseniz, bakterilerden korumuş olursunuz.
Orkide dalında Keiki nasıl anlaşılır?
Keiki ile sürgün arasındaki farkı bilmek gerekir. Keiki orkide dalındaki gözlerden büyür ve genellikle dalın üst bölümünde görülür. Sürgünler ise orkidelerin tabana yakın bölümlerinde görülür.
Orkidenin öldüğünü nasıl anlarız?
kökleri yok
Orkidelerin kökleri dolgun, sert ve yeşil renkte olmalıdır. Bunlar değişmeye ve daha beyaz görünmeye veya kahverengi veya siyaha dönmeye başladığında, bunun nedeni bitkinin çok fazla sulanması ve çürümesidir.
Ne Demek ki orkidelerin sağlık sorunları nelerdir?
Bu sayfada orkidelerinizin sağlık sorunlarına, hastalıklarına çözümler ve faydalı tavsiyeler var. Kök çürümeleri, yaprak hastalıkları, gelişememe, bitlenme gibi konular. Başlamadan önce size gayet iddialı olarak demek istiyorum ki orkideler hastalıklara gayet dayanıklı canlılardır.
Ne işe yarar ki orkide köklerini grileştirmek gerekir?
Böylelikle orkide kendi bünyesinden saldığı nem ile köklerini çam kabuklarına yapıştırır. Bir hafta yeter. Sonra açın ve kökler grileşmeye başlamadıkça sulamayın.
Hangi yöntemlerle orkide ıslanması gerekir?
Köklerin ıslanması, çam kabuklarının pek su emmeden ıslanması yeterlidir. Kış boyu böyle devam edin (mayıs ortasına kadar). Birincisi orkideyi saksısıyla beraber su dolu bir kapta bekleterek sulama yapmak. Halbuki hiçbir gerçek orkide uzmanı bunu tavsiye etmiyor. İkincisi toprağı ıslakken havasız, esintisiz yerde tutmak.
1- en kötüsü Sphagnum yosununda yetiştirilmiş orkidelerdir?
Sadece ara sıra yaprakları ıslak bezle silin. 1- En kötüsü sphagnum yosununda yetiştirilmiş orkidelerdir (genelde mini yapılı Phalaenopsis orkideleri böyle satılır). Bunları onca para verip satın almak şöyle dursun bedava bile verseler almayın çünkü normal ev-ofis ortamlarında yaşatabilmeniz mümkün değil. Kökler kesinlikle çürüyecektir.