Gül Hatmi Çiçeği Çayı Nasıl Yapılır?

Gül Hatmi Çiçeği Çayı Nasıl Yapılır?

Bir bardak kaynar suyun içerisine 4-5 adet kuru hatmi çiçeğini atarak 10 dakika bekletiniz. Demlendikten sonra mümkünse şeker ilave etmeden tüketiniz. Gülhatmi çayı hazırlarken belirttiğimiz dozlardan ziyade aktarınız tarafından önerilen miktarda kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.
İşte gülhatmi çayı tarifi:

  1. 1 su bardağı suyu kaynatın.
  2. Üzerine bir tutam gülhatmi çiçeği ekleyin. (kurutulmuş)
  3. 10-15 dakika demlenmesini bekleyin.
  4. Daha sonra bal ya da şekerle aromasını ayarlayabilir dileyen sade şekilde de tüketebilir.
  5. İsteyen soğuk ya da ılık bir şekilde tüketim sağlayabilirler.

Gül hatmi çiçeği neye iyi gelir?

Özellikle kış aylarında rastlanan ve halk arasında ‘kuru öksürük’ olarak adlandırılan inatçı öksürüklerle mücadelede oldukça yararlı olduğu gözlemlenmiştir. Bu bitkinin bilinen diğer faydaları ise şunlardır; Hatmi çiçeği, gastrit, peptik ülser, gastroözofageal reflü gibi mide rahatslıklarına karşı etkili bir bitkidir.

Hatmi gül nasıl kullanılır?

Aslında klasik bitki çaylarından çok da farklı değil. Suyu güzelce kaynatıyor ve hemen ardından içine kurutulmuş hatmi çiçeklerini ilave ediyorsunuz. Bu şekilde 10 dakika kadar bekliyor ve demlendikten sonra süzerek afiyetle içebiliyorsunuz.

Hatmi çiçeği nasıl demlenir Saraçoğlu?

Kurutulmuş 200 gram hatmi çiçeğini kaynamış 3 bardak suya koyun. 3 dakika demlenmesini bekledikten sonra süzerek tüketilebilir.

You might be interested:  Defne Çekirdeği Ne Işe Yarar?

Hatmi çiçeği kimler kullanamaz?

Belli başlı bir zarar bulunmayan Hatmi çiçeği; her şeyde olduğu gibi aşırı tüketilmesi ile sorun oluşturabilir. Günlük olarak 2 bardağı geçmeyecek şekilde çayı içilebilir. Ama sürekli olması idrar söktürücü özelliği nedeniyle aşırı su kaybına neden yaratabilir. Hamile kadınlarda tüketilmemesi gereklidir.

Hatmi çiçeği faydaları öksürük için nasıl hazırlanır?

Hatmi Çiçeği Çayı (Öksürük Kesen) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Suyu kaynatarak demleme kabımıza alalım. Büyük bir bardağa koyup, üzerini çay tabağı ile de kapatabilirsiniz.
  2. İçine hatmi çiçeklerini de alarak 3-4 dakika ağzı kapalı demlemeye bırakalım.
  3. Demlenen çayı süzerek sıcak olacak şekilde tüketelim.

Öksürük için hatmi çiçeği nasıl yapılır?

Hem yapılışı kolay hem de kronik öksürüğe karşı birebir. Kaynamış bir bardak sıcak sütün içerisine bir tutam yani 4-5 gram kadar hatmi çiçeği ilave edip, karıştırın. Birkaç dakika beklettikten sonra yudum yudum içebilirsiniz. Bu çayı günde iki defa tüketebilirsiniz.

Gül Hatmi sütle nasıl yapılır?

Önce 1 bardak sütü kaynatıyoruz. İçine hatmi çiçeğini koyup, 5 dakika demliyoruz.hatmiyi sütün içinden çıkarıyoruz. Daha sonra zencefili, istenirse bal ekleyip içiyoruz. Öksürüğümüz kesilene kadar devam ediyoruz.

Hatmi çiçeğinin faydaları nasıl kullanılır?

Hatmi çiçeği genellikle kurutularak kullanılıyor. Bütün aktarlarda kurutulmuş haliyle satılıyor. Bitki çaylarındaki demleme yöntemiyle çay olarak tüketebilirsiniz. Hatmi çiçeğinin kuru öksürüğü kesme, nezle, grip, soğuk algınlığına iyi gelme, hazımsızlık, gaz sancısını giderme gibi faydaları bulunuyor.

Hatmi çiçeği ile hibiskus aynı mı?

Diğer bir ismi ‘Hatmi Çiçeği’ olan hibiskus, yapraklı alternatif bir çiçek türüdür. ‘Ekşi çay, Medine gülü, narçiçeği’ isimleriyle de aktarlarda satılır. Bir dişli olan hibiskus bitkisi, lobu mızrak biçimindedir. İnsan sağlığına faydalarıyla bilinen bu bitki, çayı ile de çok ünlüdür.

You might be interested:  Fesleğen Nerede Bulunur?

Hatmi çiçeği nasıl demlenir?

Yarım bardaktan biraz fazla kaynar suyun içine 5-6 adet kuru hatmi çiçeklerini ekleyip; 10 dakika kadar bekliyor ve demlendikten sonra süzerek afiyetle içiniz. Prof.Dr İbrahin Saraçoğlu ‘nun tavsiye ettiği hatmi çiçeği kürünü (süt ile yapılan); özellikle geçmeyen kuru öksürük için kullanabilirsiniz.

Hatmi çiçeği çayına limon sıkılır mı?

Hatmi çiçeğinden çay yapmak için bir bardak kaynar suyun içine bir tatlı kaşığı hatmi çiçeği konulur. 10 dakika demlendikten sonra içine birkaç damla limon sıkılır. İsteğe göre bal ile tatlandırılarak içilebilir.

Kuru öksürük nasıl geçer Saraçoğlu?

Balgamın gelmediği öksürük türüne kuru öksürük denilmektedir. Kuru öksürüğe ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu tarafından incelenmiştir. Kaynattığınız bir miktar süte 8 tane gül hatmi ekleyip demleyebilirsiniz. Günde iki kere içebilirsiniz.

Hatmi çiçeği kaç yaş içebilir?

7 yaşından itibaren çocuklarınıza hatmi çiçeği çayı içirebilirsiniz. Hatmi çiçeğinin, çocuklardaki alerjik astım ve bronşit gibi hastalıklarında tedavi edici özelliği vardır.

Hatmi çiçeği şekere iyi gelir mi?

Hatmi Çiçeği vücuttaki fazla suyu atmaya yardımcı olur. Sıvı dengesini sağlamak amacıyla idrar yolu sıvının atılmasını sağlar. Boğaz ağrısının giderilmesinde doğal bir ilaçtır. Kan şekerini düşürme potansiyeli sayesinde diyabeti önlemeye yardımcı olur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock
detector