Soru: Hangi Bitki Hangi Ayda Ekilir?
Contents
- 1 Hangi ayda tohum ekilir?
- 2 Hangi ayda hangi bitki ekilir?
- 3 Son baharda ne ekilir?
- 4 Kasım ayında bahçeye ne ekilir?
- 5 Kuşkonmaz hangi ayda dikilir?
- 6 Marul ekimi ne zaman yapılır?
- 7 Eylül ayında ne ekilir?
- 8 Kış sebzeleri ne zaman ekilir?
- 9 Kışın tarlaya ne ekilir?
- 10 Ocak ayında bahçeye ne ekilir?
- 11 Bezelye ne zaman ekilir hangi ayda?
- 12 Kışlık neler ekilir?
- 13 Kasım ayında ne yetiştirilir?
- 14 Kasım ayında pazardan ne alınır?
- 15 Adanada Ekim ayında ne ekilir?
Hangi ayda tohum ekilir?
Eylül ayı Tıpkı, ilkbahar gibi sonbahar ayları da tohum ekmek için en ideal zamanlardandır.
Hangi ayda hangi bitki ekilir?
Mayıs: Fasulye, Mısır, havuç, kabak, maydanoz, dereotu, brokoli ekilmektedir. Haziran: Salatalık, fasulye, karnabahar, beyaz kabak, brokoli, dereotu ve roka ekilebilmektedir. Temmuz: Fasulye, havuç, brokoli, Mısır, roka temmuz ayında ekilebilen sebzelerdir. Ağustos: Mısır, brokoli, dereotu, maydanoz, roka ekilir.
Son baharda ne ekilir?
Bakla, sarımsak, ıspanak, soğan ve kuşkonmaz sonbaharda ekebileceğiniz sebzeler arasında yer alır.
- Bakla. Sonbahar ayları, bakla ekimi için idealdir.
- Kuşkonmaz. Son derece faydalı olan ve kolay yetiştirilebilen kuşkonmaz da, sonbahar aylarında ekilebilecek bitkiler arasında yer alır.
- Soğan.
- Ispanak.
- Sarımsak.
Kasım ayında bahçeye ne ekilir?
Patates: Ekim yapılacak tarlalar hazırlanır. Sebzecilik: Kışlık sebzelerin hasadı devam eder.Sebze ekilecek yerlerin toprak hazırlığı sürer. Çilek, enginar, bakla, bezelye ekimleri yapılır.
Kuşkonmaz hangi ayda dikilir?
Kuşkonmaz ziraatı: 40-50 adet tohum 1 gram gelir. Çimlenmesini 3 – 5 yıl koruyabilir. İlkbaharda; Mart, Nisan aylarında toprak ısınmaya başlayınca tohum ekimine başlanır.
Marul ekimi ne zaman yapılır?
Marul tohumu ekimi genelde ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları yapılır. Marul tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir.
Eylül ayında ne ekilir?
EYLÜL AYI DİKİLECEK SEBZELER Lahana, ıspanak, pancar, tere, brokoli, pazı, marul gibi sebzelerin dikiminin tam zamanıdır.
Kış sebzeleri ne zaman ekilir?
OCAK ayında ekimi yapılan sebzeler Yeni ekilecek sebzeler için toprak hazırlanır. Ocak ayının ikinci haftasından sonra, kışlık sebzelerden ıspanak, karnabahar, turp, kereviz, havuç lahana, marul ve pırasanın hasadına devam edilir.
Kışın tarlaya ne ekilir?
Kışın Bahçeye Hangi Sebzeler Ekilir? Kışın toprak üstünde yetişen başlıca sebzeler pırasa, karnabahar, brokoli, lahana, bezelye, bakla, ıspanak, pazı, karalahana, kıvırcıktır. Bunun yanı sıra toprak altında havuç, kereviz, turp, kuru soğan, sarımsak yetiştirebilirsiniz.
Ocak ayında bahçeye ne ekilir?
Ocak Ayı Tarım Takvimi
- SEBZECİLİK.
- Patates: Bu ayın ilk yarısında dikim tamamlanır.
- Seracılık: Fide yetiştiriciliği için sıcak yastıklara domates, biber, kabak, karpuz, hıyar, patlıcan tohumları ekilir.
- MEYVECİLİK.
- HUBUBAT.
Bezelye ne zaman ekilir hangi ayda?
Bezelye tohumları ekimi için uzun bir süre bulunmaktadır. İklim şartları uygun olan durumda olmasına da bağlı olarak Kasım ayından başlayarak Mayıs ayına kadar geçen süre boyunca ekim yapılabilir.
Kışlık neler ekilir?
Lahana, karnabahar, ıspanak, turp ve marul, kışlık soğan, bezelye gibi kışlık sebzeleri ekmeniz önerilir. Böylece sebze ihtiyacınızı da bahçenizde karşılayabilirsiniz.
Kasım ayında ne yetiştirilir?
Kasım ayında tüketmemiz gereken sebzelerin çoğu bağışıklık sistemini güçlendiren sebzeler arasında yer alıyor. Kasım ayı sebzeleri: Havuç, şalgam, ıspanak, yer elması, pırasa, lahana (kırmızı ve beyaz), turp (beyaz – kırmızı – siyah), kırmızı pancar, kara lahana, bal kabağı, kereviz, karnabahar ve pazı.
Kasım ayında pazardan ne alınır?
Kasım Ayı Meyveleri ve Sebzeleri
- Meyveler: Mandalina, greyfurt, Trabzon hurması, elma, armut, muz, kuşburnu, ayva, zeytin, nar, balkabağı
- Sebzeler: Yer elması, kereviz, pırasa, beyaz lahana, kırmızı lahana, brüksel lahanası, kırmızı turp, karnabahar, havuç, ıspanak, şalgam, pancar.
- Yemişler: Kestane, muşmula, ceviz.
Adanada Ekim ayında ne ekilir?
Kışlık sebzelerin hasadına devam edilir (Ispanak, Pırasa,Lahana). Bakla,ıspanak ve enginar ekimi yapılır. Seracılık: Seralarda toprak hazırlığı başlar. Fide harcı hazırlanarak dezenfekte edilir.