Okurlar soruyor: Hamilelikte Hangi Bitki Çayları Içilir?
Hamilelikte sakıncalı olmayan bitki çaylarını siz yine de doktorunuza danışmadan içmeyiniz. Bitki çaylarından hamilelikte 2 fincanı geçmemek üzere içilebilecek olanlar; papatya, ısırgan, rezene, zencefil, ıhlamur, kuşburnu, acerola, melisa, nane ve kekik çayıdır.
Contents
- 1 Gebelikte hangi bitki çayı içilmeli?
- 2 Hamilelikte neden bitki çayı içilmez?
- 3 Hamileliğin ilk aylarında hangi bitki çayları içilmez?
- 4 Melisa otu hamilelikte kullanılır mı?
- 5 Gebelikte hangi bitkiler zararlı?
- 6 Düşüğe sebep olan yiyecekler hangisi?
- 7 Ada çayı bebek düşürür mü?
- 8 Hamileler içecek olarak ne içebilir?
- 9 Düşüğe sebep olan nedenler nedir?
- 10 Hamilelik döneminde cinsellik olur mu?
- 11 Hamile iken kefir içilir mi?
- 12 Hamile kadın ne yemeli?
- 13 Kuşburnunun hamilelere zararı var mı?
- 14 Melisa çayı ne işe yarar?
- 15 Sarı kantaron çayı ne işe yarar?
Gebelikte hangi bitki çayı içilmeli?
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Kocayurt, “Gebeler nane, limon ıhlamur, yeşil çay gibi güvenli bitki çaylarını günde 1 fincan tüketebilir. Karışık içerikli olanları, sinemaki, ahududu, kekik, ebegümeci, yaban mersini gibi ismi sık duyulan bitki çaylarını ise tüketmemeli” diyor.
Hamilelikte neden bitki çayı içilmez?
Yukarıda bahsedilen bitki çayı türleri hamileler tarafından fazla miktarda tüketildiği zaman düşük yapma riskini, hamilelikte kanamayı ve rahim kasılmalarını tetikleyerek erken doğuma yol açabilmektedir. Dolayısıyla da hamilelikte günlük 2 bardağı aşmamak gerekir. Doktorunuza sormadan bitki çayı tüketimine girmeyiniz.
Hamileliğin ilk aylarında hangi bitki çayları içilmez?
Kekik, safran, ısırgan, kimyon, tarçın, sinameki gibi bitkiler ve çayları hamilelikte tüketilmemesi gerekir.
Melisa otu hamilelikte kullanılır mı?
Hamilelikte en sık tüketilen bitki çayları arasında ahududu yer alır. Melisa gibi rahatlatıcı bitkilerin çayları da önerilmektedir. Alman papatyası çayı sindirime, nane çayı ise bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Taze zencefil çayı mide bulantısını geçirmektedir.
Gebelikte hangi bitkiler zararlı?
Bu nedenle aşağıdaki bitkilerden mümkün olduğunca uzak durulması gerekir:
- Adaçayı
- Akdiken.
- Sinameki.
- Meyan kökü
- Ökse otu.
- Rezene.
- Aloe vera.
- Ahududu çayı
Düşüğe sebep olan yiyecekler hangisi?
- MAYDANOZ: Maydanoz yaprakları maydanoz yağı içerir.
- KIZARTMALAR VE CİPSLER: Kızartma ve cipslerde bulunan akrilamid maddesi düşük riskine neden oluyor.
- BİTKİ ÇAYLARI: Bitki çayları rahim kasılmalarını artırarak gebeliğin ilk 3 ayında düşüğe, son üç ayında ise erken doğuma neden oluyor.
Ada çayı bebek düşürür mü?
Hamilelik Döneminde Tüketilen Adaçayı Bebek Düşürür Mü? Adaçayı, kan basıncını ve rahimin kimyasal yapısını bozabileceğinden dolayı böyle bir ihtimal maalesef ki bulunuyor, adaçayı tüketmek bebek düşürmeye neden olabilir. Adaçayı tüketen hamileler üzerinde net bir bilimsel çalışma ne yazık ki mevcut değil.
Hamileler içecek olarak ne içebilir?
* Hamilelik döneminde en iyi tüketilecek sıvılar içme suyu, taze meyve suları ve süttür. Bunun yanında sıcak içecek olarak yine süt, sıcak çikolata, salep gibi içecekler tercih edilmelidir.
Düşüğe sebep olan nedenler nedir?
Rahimdeki anomaliler, myomlar, yapışıklıklar, rahim ağzı yetmezliği, hormonal nedenler, enfeksiyonlar ve bağışıklık sistemindeki bozukluklar tekrarlayan düşüklere neden olur. Nedeni izah edilemeyen düşüklerin bir çoğundan bağışıklık sistemindeki problemler sorumludur.
Hamilelik döneminde cinsellik olur mu?
Hamilelik süresince yaşanan cinsellik, eğer hamilelik sorunsuz geçiyorsa ve bir komplikasyon gelişmemişse bebeğe ve hamilelik sürecine zarar vermez. Cinsel ilişki ve orgazm, düşükle ya da erken doğumla sonuçlanmaz. Düşükler çoğunlukla bebekteki kromozomal bozukluklar sonucu meydana gelmektedir.
Hamile iken kefir içilir mi?
Günde 1 su bardağı kadar kefir tüketimi hem kabızlığı önleyecek hem de bağışıklık sistemini kuvvetlendirecektir.
Hamile kadın ne yemeli?
Annenin günlük olarak en az tek bir öğünde; kırmızı et, balık, kurubaklagil gibi bir protein kaynağını; günlük 3 bardak süt veya yoğurdu; günlük 5-6 porsiyon kadar sebze ve meyve tüketimini tamamlanması ve karbonhidrat olarak; kepekli ürünler değil tam buğday ekmeği, tam tahıl ekmeği, çavdar ekmeği gibi vitamin ve
Kuşburnunun hamilelere zararı var mı?
Doktor onay verdiği takdirde de kuşburnu çayı tüketimini hormonsal değişikler sebebiyle bir fincan ile sınırlandırmakta fayda vardır. Bunun yanında kuşburnu çayının hamileler ve emzirme dönemindeki anneler için bilinen bir zararı olmadığı söylenmektedir.
Melisa çayı ne işe yarar?
Melisa çayının faydalarını sıralayacak olursak:
- Melisa bitkisi sinirsel kökenli çarpıntılarda, hafif depresyon, sıkıntı ve streste rahatlatıcı rol oynar.
- Antiseptik (mikrop kırıcı) özelliği bulunmaktadır.
- Vücudu kuvvetlendirerek bitkinlik ve halsizlikleri giderir.
- Spazm çözücüdür.
- Hazmı kolaylaştırır.
Sarı kantaron çayı ne işe yarar?
Hazmı kolaylaştırırken iştahınızın açılmasını sağlar. Ruhu sakinleştirici etkisi olduğu gibi kasları da gevşetir. Bu durumda, adet söktürücü görevi gören sarı kantaron çayı, dönemsel sancılarınızın azalmasına yardımcı olur. Sarı kantaron; baş, kas ve eklem ağrılarında hafifletici rol oynar.