Orkide Saksısına Ne Koyulur?
Evet, bildiğiniz buzdan söz ediyoruz. Eğer orkide toprağınız sıcaklarda sık sık kuruyorsa birkaç parça buzu alıp orkide saksısına, toprağın üzerine yerleştirin. Buz yavaş yavaş eriyip etki edeceğinden, toprak daha uzun süre nemli kalacaktır.
Contents
- 1 Ne Demek ki orkidelerin sağlık sorunları nelerdir?
- 2 Ne işe yarar ki orkide köklerini grileştirmek gerekir?
- 3 Hangi yöntemlerle orkide ıslanması gerekir?
- 4 1- en kötüsü Sphagnum yosununda yetiştirilmiş orkidelerdir?
- 5 Mini Orkide saksısı nasıl olmalı?
- 6 Orkide toprağını içinde neler var?
- 7 Orkideye vazelin surmek ne ise yarar?
- 8 Evde orkide besini nasıl yapılır?
- 9 Mini orkide normal toprakta yetişir mi?
- 10 Minik orkideler büyür mü?
- 11 Orkide hangi toprağı sever?
- 12 Orkide Torfu nedir?
- 13 Orkidenin toprak değişimi ne zaman?
- 14 Orkidenin yeni dal vermesi için ne yapmalı?
- 15 Orkide dalı kesildikten sonra ne sürülür?
- 16 Orkide en çok neyi sever?
- 17 Orkide Vitamini nasıl verilir?
- 18 Orkide besini nasıl kullanılır?
- 19 Orkide çiçek coşturan nasıl kullanılır?
Ne Demek ki orkidelerin sağlık sorunları nelerdir?
Bu sayfada orkidelerinizin sağlık sorunlarına, hastalıklarına çözümler ve faydalı tavsiyeler var. Kök çürümeleri, yaprak hastalıkları, gelişememe, bitlenme gibi konular. Başlamadan önce size gayet iddialı olarak demek istiyorum ki orkideler hastalıklara gayet dayanıklı canlılardır.
Ne işe yarar ki orkide köklerini grileştirmek gerekir?
Böylelikle orkide kendi bünyesinden saldığı nem ile köklerini çam kabuklarına yapıştırır. Bir hafta yeter. Sonra açın ve kökler grileşmeye başlamadıkça sulamayın.
Hangi yöntemlerle orkide ıslanması gerekir?
Köklerin ıslanması, çam kabuklarının pek su emmeden ıslanması yeterlidir. Kış boyu böyle devam edin (mayıs ortasına kadar). Birincisi orkideyi saksısıyla beraber su dolu bir kapta bekleterek sulama yapmak. Halbuki hiçbir gerçek orkide uzmanı bunu tavsiye etmiyor. İkincisi toprağı ıslakken havasız, esintisiz yerde tutmak.
1- en kötüsü Sphagnum yosununda yetiştirilmiş orkidelerdir?
Sadece ara sıra yaprakları ıslak bezle silin. 1- En kötüsü sphagnum yosununda yetiştirilmiş orkidelerdir (genelde mini yapılı Phalaenopsis orkideleri böyle satılır). Bunları onca para verip satın almak şöyle dursun bedava bile verseler almayın çünkü normal ev-ofis ortamlarında yaşatabilmeniz mümkün değil. Kökler kesinlikle çürüyecektir.
Mini Orkide saksısı nasıl olmalı?
Orkide için 10-12 cm civarında ufak saksılar uygundur. Saksılarını daha çok şeffaf tercih etmeli ve bu sayede köklerinin ışık almasını sağlamalısınız. Orkide saksının mutlaka direnaj delklerine sahip olması gerekir. Kökler uzun süre suyun içinde kaldığı takdirde çürümeye ve bitkinin ölümüne neden olur.
Orkide toprağını içinde neler var?
Orkide çiçeğinin toprağına; odun kömürü kırıntıları, sphagnum yosunu, perlit, pomza, eğrelti otu, ağaç kabuğu gibi malzemeler kullanılır. Bunların yanı sıra Hindistan cevizi lifleri, ezilmiş şişe mantarı, köpük de yer alır. Bu toprağı hazırlatabileceğiniz gibi, kendiniz de evinizde hazırlayabilirsiniz.
Orkideye vazelin surmek ne ise yarar?
Vazelin orkideyi besleyerek daha hızlı çiçek açmasını sağlar. Bunun yanında bu yöntemde toprağınızın temiz olması da gerekmektedir. taze toprak konduktan sonra işlemin yapılması daha hızlı sonuç verir.
Evde orkide besini nasıl yapılır?
Örneğin süt, Azot, Potasyum ve Kalsiyum ve ayrıca eser miktarda Magnezyum içerir. Bir litre sütü bir galon suyla (veya herhangi bir 1: 4 oranında) karıştırarak ve haftada bir orkideleri sulamak için kullanarak bir DIY orkide gübresini oluşturabilirsiniz.
Mini orkide normal toprakta yetişir mi?
Yetiştirme ve saksı değişimi
Orkide, aralarında fazlasıyla hava boşluğu bulunan iyi drene edilmiş bir saksı gerektirir. Yeterince iyi drene edilmediği için köklerinin çürümesine ve sonrasında ölmesine sebep olacağı için normal bahçe toprağı veya saksı toprağı orkideler için uygun değildir.
Minik orkideler büyür mü?
Mini orkidelerin büyüme hızı, bildiğimiz orkidelerden farklıdır. Yapı olarak minyatür olduğundan, hiçbir zaman normal bir orkide boyuna ulaşmaz, bu yüzden de evinizin her köşesine rahatça konumlandırabilirsiniz. Görüntüleriyle büyüleyen bu sevimli orkideleri bir çok yerden temin etmeniz mümkün.
Orkide hangi toprağı sever?
Orkide kökleri hava ve su geçirgenliği fazla olan topraklarda gelişimlerini daha sağlıklı olarak sürdürürler. Ayrıca orkide kökleri vasıtasıyla da fotosentez yapan bir bitki olması sebebiyle köklerin de bir miktar ışık alması genellikle daha olumlu sonuçlar doğurmaktadır.
Orkide Torfu nedir?
Orkide torfu ; iç mekan ve bahçe ile balkonda yetiştirdiğiniz tüm orkide çeşitlerin yıl boyunca kullanılabilir. yüksek nem tutma kapasitesine ve geçirgen bir yapıya sahiptir. özel bileşimler ile geliştirilmiş, kullanıma hazır ve stril bir üründür.
Orkidenin toprak değişimi ne zaman?
Bir orkidenin ideal saksı ve toprak değişimi çiçek açtıktan sonraki zamandır. Çiçeklerin açması ve yeni büyümeye başlamasının ardından toprak değişimi yapılabilir. Fakat bu durum her gerçekleştiği zaman yapılmamalıdır. Genellikle 18 ay ile 24 ay arasında toprak değişimi yapılabilir.
Orkidenin yeni dal vermesi için ne yapmalı?
Orkidenin yeni dal vermesi için su çok önemli
Yeşillerse su vermeyin – gümüşi görünene kadar bekleyin. Suyun tencerenin dibinden dışarı akmasına izin verin – bitkinin suda durmasına izin vermeyin. Orkideler parlak ancak dolaylı ışığı sever – çok fazla doğrudan güneş ışığı yaprakları kavurur.
Orkide dalı kesildikten sonra ne sürülür?
Budama da kurumuş ve sararmış yapraklarla kuru çiçek sapları gövdeye yakın yerden kesilip çıkarılmalı gövdeye zarar vermemeye özen gösterilmelidir. Canlılığını yitirmiş ölü kökler temizlendikten sonra tarçın veya kömür tozu serpilerek bakteri oluşumu engellenmelidir.
Orkide en çok neyi sever?
Doğrudan ışık almayan; fakat aydınlık ve bol ışıklı mekanları sever orkideler. Işık, direkt olarak bitkiye değil, farklı bir noktadan bitkinin üzerine yansımalıdır. En ideal nokta sabah ve akşam güneşini alan pencere kenarlarıdır.
Orkide Vitamini nasıl verilir?
*Her bitki gibi zamanla topraktaki vitamin ve mineralleri tüketen bitkiye yılda en az bir ya da iki kere vitamin ve mineral desteği sağlanmalıdır. * Saksı değişimini ilkbahar aylarında yapabilirsiniz. Kök gelişimi fazla olmadıysa mevcuttaki saksıyı kullanmaya devam edebilirsiniz.
Orkide besini nasıl kullanılır?
Tropikal Bitki Besini Nasıl Kullanılır? Her bir adet orkide saksısı için kullanılan bir litre sulama suyuna bir kapak dolusu (20 ml.) Tropikal Bitki Besini ‘Orkideler İçin Özel” katılır. Bitkiler bu karışım ile 10 günde bir toprak doyuncaya kadar sulanır.
Orkide çiçek coşturan nasıl kullanılır?
Kullanım Biçimi: Bitkilerinizin sağlıklı ve hızlı büyümesi, dayanıklı olması, bol ve canlı yapraklara sahip olması için, her sulamada 1 litre sulama suyuna 1 kapak Çiçek coşturan katarak, bitkilerinizi sulayınız.