Karanfil Nasıl Bir Bitkidir?

Karanfil Nasıl Bir Bitkidir?

Karanfil Nasıl Bir Bitkidir? Bilimsel adı Syzygium aromaticum olan bitki, Mersingiller ailesindendir. Anavatanı Endonezya olmakla birlikte Tanzanya, Sri Lanka ve Mauritius gibi ülkelerde de yetişmektedir. Bu bölgede yetişen bitki yerli halk tarafından baharat olarak tanımlanmaktadır.
Karanfil ağacı hoş kokulu ve uzun ömürlü bir ağaçtır. Mersingiller familyasına ait olan karanfil ağacı yağmurlu ve sıcak aylarda yetişmeyi seven bir bitkidir. Özellikle Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde yetişen karanfil ağacının boyu yaklaşık 10 ve ya 20 metreye kadar uzayabilir.

Karanfil nasıl bir çiçektir?

Bilimsel adı, Dianthus Caryophyllus olan karanfil çiçeği, karanfilgiller familyasına ait olan bir çiçektir. Beyaz, pembe, kırmızı gibi renkleri olmak üzere kesme çiçekçilik konusunda vazgeçilmezdir. Karanfil çiçeği sera altında yetişebilen bir çiçek olmasından ötürü her mevsim yetiştirilebilir.

Karanfil nasıl yetiştiriliyor?

Eğer erken çiçeklenen bir karanfil fideniz varsa havaların ısınmaya başladığı ilkbahar aylarında üzerindeki çiçeğin solmasını bekleyin. Çiçek solduktan hemen sonra keserek alın ve bu çiçeksiz dalı toprağa daldırma yöntemi ile ekin. Bu yöntemde dal kırılmadan toprağa doğru eğilir ve ucundan toprağa ekilir.

Karanfil en çok nerede yetişir?

Bu ağacın ana vatanı Endonezya’dır. Genellikle Güney Asya ile Afrika kıtasında karanfil ağacı sıklıkla yetiştirilmektedir. Karanfil Ağacı, Hint Okyanusu çevresinde de yetiştirilmektedir.

You might be interested:  Gelincik Çiçeği Ne Zaman Açar?

Karanfil neden oluşur?

Karanfil baharatı Syzygium aromaticum ağacından elde edilirken, Karanfil çiçekleri Dianthus petraeus bitkisinden elde edilirler. İlk olarak Moluk adalarında bulunmuştur. Karanfil ağacı dört mevsim yeşil kalır ve 10–20 m uzunluğa erişebilir.

Karanfil Güneşimi sever gölgeyi mi?

En iyi açık havada gelişim gösteren karanfil çiçekleri, ev içerisinde tercih ediliyorsa da bol güneş gören bir yere yerleştirilmesinde fayda var. Ancak yaz aylarında fazla güneşin çiçeği yakacağı unutulmamalı bu yüzden belirli zamanlarda çiçeğinizi güneşe çıkarmak çok daha mantıklı bir tercih olabilir.

Karanfil neyi sever?

Karanfil, kireçli ve ph’ı 5.5’ten yüksek toprakları çok sever. Toprağın humus miktarı arttırılırsa daha sağlıklı gelişir. Toprağının nemli olmasını sever. Gölge yerleri sever.

Karanfil çiçeği kaç günde bir Sulanir?

Karanfil tohumu ekim işleminden sonra toprağın her zaman nemli olması gerekmektedir. Bu sebeple de her gün düzenli olarak sulanması oldukça önemlidir.

Karanfil kaç günde Köklenir?

Karanfil tohumu çok kolay bir şekilde yetiştirilir. Karanfil tohumu ekildikten yaklaşık 20 gün sonra çimlenir. O nedenle karanfil tohumu ekildikten sonra çimlendirme süresi de ona doğru orantılıdır.

Karanfil ağacı nerede bulunur?

Karanfil, Endonezya kökenli ve yalnızca Doğu Afrika ile Güney Asya’nın belirli bölgelerinde yetişiyor. Bugün dünyanın en yaşlı karanfil ağacının Endonezya’nın ünlü baharat adası Ternate’de bulunduğu söyleniyor.

Karanfil çiçeği kışın nerede yetişir?

3) Sıcaklık

Bu nedenle kışın en az 9 derece sıcaklığa sahip olan ortamlarda karanfil bakılmalıdır. Bu ortamlardan daha soğuk ortamlar karanfil için uygun değildir. Yaz aylarında 18 – 23 derece; kış aylarında ise 9 – 15 derece evde yetiştirilen karanfil için ideal sıcaklık dereceleridir.

Anadolu karanfili nerede yetişir?

Anadolu Karanfili – Dianthus anatolicus

Kayalık yerler, taşlık çayırlar, çalılık ve makiliklerde yetişir. Haziran-Temmuz arasında çiçek açar. Batı ve Orta Anadolu’da çeşitli yerlerde görülür.

You might be interested:  Gül Hangi Ülkede Yetişir?

Karanfil çiğnemek ne işe yarar?

Her gün karanfil çiğnemeye başladığınızda yaşayacağınız değişikliğe inanamayacaksınız!

  1. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  2. Sindirimi kolaylaştırır.
  3. Diş ağrılarını keser.
  4. Karaciğer sağlığı için önemlidir.
  5. İltihabı azaltır.
  6. Eklemlerinizi güçlendirir.
  7. Antibakteriyeldir.
  8. Antioksidan deposu.

Karanfilin faydaları nelerdir?

Karanfilin Faydaları Nelerdir?

  • Antiseptik ve antibakteriyeldir.
  • Mantar üremesini azaltır.
  • Ağrı azaltıcı etkisi vardır.
  • Ağızdaki kötü kokuları azaltır.
  • Ağırlık uzaklaştırmada faydalıdır, zihinsel ve fiziksel yorgunluğa iyi gelir,
  • 10-20 dakikada toparlanmanızı sağlar.
  • Diş eti ve diş ağrılarına hafifletici etkisi vardır.
  • Karanfilin yan etkileri nelerdir?

    Karanfilin diğer zararları şöyledir:

  • KARANFİLİN ZARARLARI NELERDİR?
  • ALERJİYE NEDEN OLABİLİR.
  • KANDAKİ ŞEKER SEVİYESİNİ DÜŞÜRÜR.
  • NÖBET GEÇİRMEYE VE EPİLEPSİYE NEDEN OLABİLİR.
  • KANAMA RİSKİNİ ARTTIRIR.
  • ZEHİRLENME YAPABİLİR.
  • SOLUNUM SORUNLARINA NEDEN OLABİLİR.
  • AĞIZDA HASASSİYETE NEDEN OLABİLİR.
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Adblock
    detector