Bahçe Ilaçlaması Ne Zaman Yapılır?
Bahçe İlaçlaması İçin En Uygun Zaman ve Koşullar Bunun için en uygun zaman ise ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarıdır. Öğlen saatleri ilaçlama yapmak için uygun değildir. Rüzgârlı havalarda ilaçlama yapmaya kalkmak da boş yere kürek çekmek anlamına gelir.26 sep. 2016
Bahçe İlaçlaması Zamanları Bahçe ilaçlaması için genellikle ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları en uygun zamandır. Ancak öğle zamanı ilaçlama yapmak için uygun değildir. Bununla beraber rüzgârlı havalarda ilaçlama yapmak boş yere zaman harcamak anlamına gelir.
Contents
- 1 Bahçe ilaçlaması hangi saatlerde yapılır?
- 2 Meyve ilaçlaması ne zaman yapılır?
- 3 Agaçlara kış ilacı hangi aylarda atılır?
- 4 Böcek ilaçlama hangi aylarda yapılır?
- 5 Matador tarım ilacı nasıl kullanılır?
- 6 Deltamethrin ne için kullanılır?
- 7 Elma ilaçlaması ne zaman yapılır?
- 8 Asma ilaçlaması ne zaman yapılır?
- 9 Kiraz ilaçlaması ne zaman yapılır?
- 10 Meyvelere göztaşı ne zaman atılır?
- 11 Meyve ağaçlarına gübre ne zaman verilir?
- 12 Antep fıstığı kış ilacı ne zaman atılır?
- 13 Böcekler hangi mevsimde olur?
- 14 Hamam böceği hangi mevsimde olur?
- 15 Böcek ilaçlama nerelere yapılır?
Bahçe ilaçlaması hangi saatlerde yapılır?
Her Saat İlaçlama Yapılmaz İlaçlamanın yapılacağı zaman, mümkünse sabah ve akşam saatlerinde olmalıdır. Gündüz ve sıcak saatler, ilaçlama için uygun saatler değildir. Bu arada rüzgara da dikkat etmek zorundayız. İlaçlama yaparken karşıdan esen rüzgar, ilacı doğrudan bizim üzerimize getirecektir.
Meyve ilaçlaması ne zaman yapılır?
İlaçlama, ağaçların kış uykusun- da olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan 3-4 hafta öncesine kadar yapılmalıdır.
Agaçlara kış ilacı hangi aylarda atılır?
Kış ilaçlaması ağaçların durgun olduğu devrede, yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında (elma, armut vb.) gözler uyanmadan 2 hafta önce, sert çekirdekli meyve ağaçlarında (şeftali, kiraz, kayısı vb.) gözler uyanmadan 4 hafta önce yapılmalıdır. şubat sonları mart başları mucadele için en uygun zamandır.
Böcek ilaçlama hangi aylarda yapılır?
Evimizi böcek, ve genel haşerelere karşı ilaç yaptırmak için en uygun zamanlar yaza girerken yani bahar ayları Nisan, Mayıs ve Ekim, Kasım gibi sonbahar dönemlerinde düzenli ilaçlama yaptırır isek böcek sorunundan kurtulmuş oluruz.
Matador tarım ilacı nasıl kullanılır?
BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN KULLANMA ŞEKLİ: Emülsiyon konsantre formülasyondaki bu bitki koruma ürünü suyla hemen karıştığından her türlü aletle kullanılır. Temas ve mide yoluyla etkili bir üründür. Lepidopter larvalarına karşı iyi bir sonuç alabilmek için larvalar küçük iken (1. ve 2. dönem) uygulama yapılır.
Deltamethrin ne için kullanılır?
Delmet 2.5 EC, Deltamethrin güçlü öldürücü aktif madde olarak, haşerelerin bağışıklık sistemini de inhibe eder. Uzun süre kalıcılığa sahiptir. Açık alanlarda hacimsel ilaçlamalar için yoğun olarak kullanılan ürünlerimizden biridir. Kalıcılık çok iyi olduğundan, kapalı alanlarda da tercih edilir.
Elma ilaçlaması ne zaman yapılır?
Tahmin uyarı modellerinin kullanılmadığı alanlarda; çiçeklenme başlangıcından itibaren 7-8 gün aralıklarla en az 3 ilaçlama yapılmalıdır. Sürgün gelişiminin hızlı olduğu dönemde ağaçlarda yaralanmaya neden olabilecek fırtına ve doludan sonra 24 saat içinde ilaçlama yapılmalıdır.
Asma ilaçlaması ne zaman yapılır?
İlk ilaçlama aşamasında çiçeklenme olmadan önce ilaçlama yapılması belirtilmişti. İkinci ilaçlama aşamasında ise yapılacak olan ilaçlama üzüm ağacının çiçek oluşturmasından sonra olmalıdır. Üzüm ağacından çiçeklenme olduktan sonra ve salkımlar da taneler belirginleşince ilaçlama yapılması uygun olacaktır.
Kiraz ilaçlaması ne zaman yapılır?
Kiraz ağaçları mevsiminde budamadan sonra zararlı böceklerden korunması için ilaçlama yapılır. Bahar ayları zamanında ağaca borda denilen bir bulamaç uygulanır ve 2 hafta gibi bir süre geçtikten sonra kireç karışımı ağaç gövdelerine uygulanmaktadır.
Meyvelere göztaşı ne zaman atılır?
Özellikle sonbahar (yaprakların 3/4’ü yada tamamı döküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.
Meyve ağaçlarına gübre ne zaman verilir?
Meyve ağaçlarında gübre uygulama zamanı bölgenin iklimine göre değişmekle beraber iç Anadolu bölgemizde Şubat veya Mart aylarında kışı şiddetli olan kesimlerde ise Mart, Nisan veya Mayıs aylarında yapılmalıdır.
Antep fıstığı kış ilacı ne zaman atılır?
Sonbaharda Bordo Bulamacı ile mücadele, Zeytin, Badem ve Sert Çekirdekli Meyve ağaçlarındaki hastalıklar için yapılır. Bunun nedeni, bu ağaçlardaki hastalık etmenleri kışı meyve-sürgün gözlerinde ağacın üzerinde geçirmeleridir. herhangi bir etkisi yoktur.
Böcekler hangi mevsimde olur?
Çünkü pek çok kişi haşerelerin bahar aylarından itibaren etkili olmaya başladığını yazları ise çok daha korkunç seviyelere ulaştığını düşünmektedirler. Oysaki durum bilindiğinden biraz daha farklıdır. Haşerelerin bahar ve yaz aylarında yoğun oldukları doğrudur.
Hamam böceği hangi mevsimde olur?
Hamam böcekleri her mevsim ürerler. Fakat yaz ayları hamam böceklerinin üremeleri açısından en uygun aylardır.
Böcek ilaçlama nerelere yapılır?
Böceklerden kurtulmak için uygulanan ve genellikle duvar dipleri, kapı pencere pervazları, bulaşık ve çamaşır makinesi arkaları, dolap içlerine uygulanan jel böcek ilaçlama için evler, iş yerleri, büfeler gibi ufak işletmeler en uygun yerlerdir.